Martes, 21 de enero, 2020  |  
L’Insitut Valencià de Cultura llença les inscripcions per a les activitats didàctiques de cinema ‘Aprenem amb la Filmo’ L’Insitut Valencià de Cultura llença les inscripcions per a les activitats didàctiques de cinema ‘Aprenem amb la Filmo’

- 5 septiembre, 2019 -

Aquesta inicitiva arriba a l'Auditori de Castelló, a la sala Berlanga i a l'edifici Rialto, a València i al Teatre Arniches d'Alacant L’Insitut Valencià de Cultura llença les inscripcions per a les activitats didàctiques de cinema ‘Aprenem amb la Filmo’

Aquesta inicitiva arriba a l’Auditori de Castelló, a la sala Berlanga i a l’edifici Rialto, a València i al Teatre Arniches d’Alacant

Castellón Información

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha iniciat la inscripció per participar en les activitats de didàctica del cinema ‘Aprenem amb la Filmo’ durant el curs escolar 2019-2020. Aquestes activitats es duran a terme en l’Auditori de Castelló, a la sala Berlanga i a la sala 7 de l’edifici Rialto, a València i, finalment, al Teatre Arniches d’Alacant. Les activitats es prolongaran fins a final de maig de 2020. 

L’IVC ha organitzat per a aquest curs una àmplia programació didàctica orientada als escolars de tots els nivells del sistema educatiu. Així doncs, l’IVC ha apostat per sessions introductòries sobre la història del cinema per a Educació Infantil i Primària i per altra banda, també hi ha cursos de projeccions i tallers temàtics per a ESO, Batxillerat i Formació Professional.

Per tal d’inscriure’s en les activitats de València cal posar-se en contacte amb didactica_audiovisual@gva.es o el telèfon 96 389 03 62; a Castelló, amb meschini_fab@gva.es, didactica_auditori_castello@gva.es o el telèfon 964 727 570; mentre que a Alacant s’ha de fer mitjançant el correu arniches_ivc@gva.es o el telèfon 965 938 334.

Amb aquesta programació es pretén acostar la història del cinema a les aules i donar a conéixer el llenguatge audiovisual als més joves. Com a novetats, en aquesta edició, s’ha organitzat l’activitat ‘Troba’t amb el cinema valencià’, destinada a alumnes de Batxillerat i 3r i 4t d’ESO. En aquesta activitat, el director i l’equip del llargmetratge valencià ‘La banda’ explicaran al públic jove la seua experiència artística i professional.

A més a més, també destaca la sessió ‘Les imatges dels records: València en la memòria dels nostres majors’, que va destinada a alumnes de Batxillerat, segon cicle d’ESO i cicles formatius.

Durant aquesta sessió es projectaran fragments d’obres pertanyents als fons de l’Arxiu Fílmic de la Filmoteca Valenciana i comptarà amb els testimonis de membres de l’associació Amics de la Nau Gran de la Universitat de València.

Dins de les activitats previstes en aquest nou curs escolar figuren tallers sobre el llenguatge cinematogràfic, sessions sobre adaptacions literàries, projeccions de curtmetratges i títols clàssics com ara ‘Temps moderns’. L’IVC també ha pensat en apropar els estudis sobre els diversos treballs que es realitzen en una filmoteca.

En la secció didàctica patrocinada per La Caixa-Obra Social, destaquen les sessions temàtiques sobre l’assetjament escolar, les migracions, la igualtat de gènere o la diversitat funcional, física o intel·lectual. Aquestes últimes propostes estan especialment dirigides als centres CAES, Secundària, Batxillerat i cicles formatius.

Tot açò, en un ambient de reflexió i amb l’objectiu de proporcionar als joves espectadors una mirada crítica i social als missatges que reben des del món audiovisual.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *