Lunes, 19 de agosto, 2019  |  
Bravo destaca que la Generalitat és pionera en la formació de membres dels tribunals d’oposició a policia local Bravo destaca que la Generalitat és pionera en la formació de membres dels tribunals d’oposició a policia local

- 7 febrero, 2019 -

En aquest curs de 25 hores es treballaran competències tècniques per a familiaritzar-se amb el disseny de proves Bravo destaca que la Generalitat és pionera en la formació de membres dels tribunals d’oposició a policia local

En aquest curs de 25 hores es treballaran competències tècniques per a familiaritzar-se amb el disseny de proves

Castellón Información

La Consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha presidit aquest dijous en la seu de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe), el primer curs de capacitació per a futurs membres de tribunals d’oposició i comissions de selecció dels policies locals en el qual participen 86 alumnes i per al qual es van rebre més de 500 sol·licituds.

Gabriela Bravo ha destacat que la Generalitat és la primera administració que organitza un curs d’aquesta naturalesa, amb el qual es persegueix un doble objectiu: d’una banda es garanteix la constitució de bosses de participants per als tribunals de selecció i, per un altre, “es dota als processos selectius d’una major transparència i professionalització”, ha explicat.

En aquest curs de 25 hores es treballaran competències tècniques per a familiaritzar-se amb el disseny de proves teòriques i pràctiques vàlides i fiables. També s’estudiaran aspectes jurídics i administratives i, sobretot, “aquest curs no oblidarà la formació en competències ètiques perquè és fonamental que aquells que vagen a formar part d’un tribunal de selecció interioritzen els valors que operen en l’accés a l’ocupació pública i la seua execució transparent”, ha explicat la consellera.

La titular de Justícia del Govern valencià ha recordat que la Policia Local s’ha de configurar “com un instrument de cohesió i integració social de caràcter preventiu i actuant sempre des de la proximitat al ciutadà”. No obstant això, ha afegit que “res d’això serà possible si no comptem amb els millors professionals i no es podrà triar als millors si els encarregats d’avaluar i seleccionar no compten amb les eines formatives precises per a tal fi”.

Per a Bravo, “aquest Consell no és dels quals es conforma amb el bo quan pot fer l’excel·lent i, per això, s’ha organitzat aquest curs amb ponents de primer nivell perquè no escatimem esforços ni recursos en formació i, especialment, a formar als que han d’avaluar als aspirants a ser agents de Policia Local”. “I així ho fem perquè per a aqueixa labor volem als millors i volem que els que els trien siguen, també, els millors”, ha destacat.

Per part seua, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha indicat que el curs “ja ha sigut un èxit en aquesta primera convocatòria, com demostra el nombre de sol·licituds” i, per aqueix motiu, ha anunciat que es portarà a terme una altra edició amb ponents de primer nivell.

Ángel ha defensat la necessitat d’iniciatives formatives com aquesta perquè, ha dit, “hem de garantir que tenim els millors perfils per al futur perquè la societat valenciana ens examina permanent”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *