jueves, 29 de octubre, 2020  |  
Vila-real recolza a la Federació de Tir i Arrossegament per a obtenir la declaració de Bé d’Interés Cultural Vila-real recolza a la Federació de Tir i Arrossegament per a obtenir la declaració de Bé d’Interés Cultural

- 22 septiembre, 2020 -

La proposta recorda que l'arrelament d'aquesta tradició es remunta als anys 30 de la mà del tractant Ramón Tamarit Vila-real recolza a la Federació de Tir i Arrossegament per a obtenir la declaració de Bé d’Interés Cultural

La proposta recorda que l’arrelament d’aquesta tradició es remunta als anys 30 de la mà del tractant Ramón Tamarit

Castellón Información

La regidora de Tradicions, Noelia Samblás, traslladarà demà a la Junta de Portaveus la proposta de la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana perquè aquesta modalitat esportiva tradicional siga declarada Bé d’Interés Cultural. “L’Associació Cultural Esportiva de Tir i Arrossegament i Competicions Hípiques de Vila-real ens ha fet arribar a aquesta proposta perquè una activitat amb tant d’arrelament en la nostra ciutat reba el reconeixement i la protecció que mereix. Per això, hem decidit traslladar la iniciativa a la resta de grups municipals i així poder recaptar el màxim de suports”, assenyala.

La proposta de la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana recorda que l’arrelament d’aquesta tradició es remunta als anys 30 del passat segle, de la mà del tractant de bestiar Ramón Tamarit “el Morrero de Meliana”. Hui, quasi un segle després, els concursos de tir i arrossegament continuen presents en la majoria dels municipis de la Comunitat, segons l’entitat, que considera que es tracta d’un llegat  de la identitat i la cultura agrícola valencianes. A Vila-real, l’Ajuntament ha mostrat sempre el suport a aquesta tradició, amb un conveni amb l’associació local de tir i arrossegament de 3.000 euros en 2020.

“El tir i arrossegament és una mostra molt significativa de la cultura popular valenciana, que des de la Regidoria de Tradicions, com no podia ser d’una altra manera, secundem i treballem per la seua posada en valor. Per això, estarem de nou al costat de l’entitat en la seua iniciativa d’aconseguir la declaració de BIC. Per a aconseguir-ho, és important també sumar forces amb els diferents grups amb representació municipal”, conclou Samblás.

Google+
Whatsapp Telegram