Noticias Castellón
jueves, 25 de abril de 2024 | Última actualización: 23:10

La Càtedra Facsa d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua de l'UJI s'uneix a la commemoració del Dia Mundial de l'Aigua

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

La Càtedra Facsa d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua de la Universitat Jaume I s'uneix per primera vegada a la celebració el Dia Mundial de l'Aigua, i ha organitzat per demà, dimecres 22 de març, a partir de les 12.00 hores a l'espai cultural Menador un acte que comptarà amb la participació del rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent; el president de Facsa, Enrique Gimeno; el director general de l'Aigua de la Comunitat Valenciana, Manuel Aldeguer, el gerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR), Enrique Lapunte, i el director de la cátedra, Sergio Chiva.

La celebració inclourà una xerrada sobre la situació de les aigües i la seua reutilització a la Comunitat Valenciana per part d'Enrique Lapunte, gerent de EPSAR, i el lliurament dels primers premis als millors treballs de finalització de grau, fi de màster i tesi doctoral convocats per la Càtedra en l'àmbit del cicle integral de l'aigua i defensats a les universitats de la Comunitat Valenciana, que seran lliurats per les autoritats assistents.

El Dia Mundial de l'Aigua, creat per l'ONU en 1992, se celebra anualment el 22 de març per posar el focus en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. Cada any, el Dia Mundial de l'Aigua destaca un aspecte particular relacionat amb l'aigua, i aquest any està dedicat a les aigües residuals i les iniciatives per a la seua reducció i reutilització. A més, aquest any s'alinea amb un dels objectius de Desenvolupament Sostenible que l'ONU planteja per abordar fins a 2030 la cerca d'un món més just i millor. Cal recordar que l'objectiu 6.3 estableix com a meta «millorar la qualitat de l'aigua, reduir la contaminació, eliminar els abocaments i minimitzar l'alliberament de productes químics i materials perillosos, reduir a la meitat el percentatge d'aigües residuals no tractades i augmentar substancialment el reciclatge i la reutilització segura de l'aigua».

La Càtedra Facsa de l'UJI va néixer en 2015 amb el propòsit de fomentar la formació, la recerca, la difusió de coneixement i la R+D en la gestió del cicle integral de l'aigua, facilitant la col·laboració entre l'àmbit professional i el docent.