Jueves, 20 de junio, 2019  |  
Fabra distingue con la Alta Distinción de la Generalitat a José Soriano y a Manuel y Héctor Colonques como fundadores de Porcelanosa Fabra distingue con la Alta Distinción de la Generalitat a José Soriano y a Manuel y Héctor Colonques como fundadores de Porcelanosa

- 9 octubre, 2013 -

El president destacó que "ya hemos iniciado, irrevocablemente, el proceso de la recuperación económica" y pidió una financiación justa. Fabra distingue con la Alta Distinción de la Generalitat a José Soriano y a Manuel y Héctor Colonques como fundadores de Porcelanosa

 

Vila-real ha tenido hoy un papel protagonista en el acto en el que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha entregado las Altas Distinciones de la Generalitat, con motivo del 9 d’Octubre. Así, han sido distinguidos los fundadores de Porcelanosa, Manuel y Héctor Colonques, y a título póstumo José Soriano, cuya distinción ha sido recogida por su viuda, Asunción Manzanet. El president ha destacado en su discurso que “ya hemos iniciado, irrevocablemente, el proceso de la recuperación económica” y pidió una financiación justa para la Comunitat. 

 

Discurso íntegro del President de la Generalitat, Alberto Fabra, con motivo del 9 d’Octubre:

Autoritats, ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana, Hui celebrem, solemnement i amb orgull, tot el que com a poble hem sigut, som i ambicionem ser.

Som Valencians. Portem sent-ho, com Antic Regne de València, des de fa 775  anys, quan el Rei Jaume I va conquerir la taifa sarraïna de València.

Un regne forjat des de diferents cultures per ser lloc de trobada de diverses civilitzacions. Hem sigut llar de ‘molts pobles’, gràcies a la qual cosa vam sumar tradicions, llengües, religions i cultures que han conformat un tresor identitari de gran riquesa.

El Conqueridor va fundar un Regne amb institucions i lleis pròpies, els Costums de València, que més tard van donar lloc als Furs, precedent de l’actual autogovern.

Tenim una història mil·lenària que ens engrandix. Ens avala una identitat forjada al llarg de segles basada en la cultura. Una cultura rica, diversa i incloent que s’ha nodrit de totes aquelles que han vingut a integrar-se al nostre territori.

Hui commemorem que Alacant, Castelló i València són Comunitat Valenciana.

Enaltim la nostra Senyera, com a símbol de la personalitat pròpia d’un poble “que no s’inclina davant de res ni davant de ningú”.

Defensem el valencià com a llengua pròpia i rebutgem postures que intenten ferir allò que millor ens identifica. Exigim el respecte i la dignitat inherents a la nostra llengua.

Honrem també el nostre himne, reivindiquem el nostre camp i reconeixem la nostra indústria tradicional.

I sobretot, exaltem la nostra senya d’identitat més essencial: els ciutadans de la Comunitat Valenciana, cada persona, que amb el seu esforç i dedicació, contribuïx a engrandir la Marca Comunitat Valenciana.

Hui els valencians tenim símbols vinculats als desenrotllament i al treball actual. Un d’ells és l’aigua, element vital per a la supervivència d’esta terra. Un altre és el Corredor Mediterrani, crucial per al nostre futur, com també ho són les inversions, imprescindibles per al nostre progrés.

Les nostres senyes d’identitat responen a un sentiment popular, són llaços d’unió i vertebradores de la nostra història. Els nostres distintius propis expressen una profunda sensibilitat cap al recorregut històric i cap al futur que volem compartir. I som nosaltres, els valencians, els únics autors i hereus de la consciència del nostre poble.

Ens identifiquem amb elles perquè representen el nostre sentiment de pertinença, simbolitzen la fortalesa i l’autoritat d’un poble madur, unit i solidari.

És un sentiment compartit per la immensa majoria del valencians i aquells que miren a altres identitats estan menyspreant la nostra història, la nostra cultura i la nostra llengua.

Els valencians som espanyols. Espanyols amb vocació autonòmica i tradició constitucional, i ens sentim units a la resta de pobles que conformen la nostra Nació, una de les més antigues d’Europa.

Ens sentim orgullosos de pertànyer a un país modern, lliure i desenrotllat que lluita per recuperar tot el que es va perdre en el passat.

Un país que s’ha convertit en la 13ª economia mundial i que té un índex de desenrotllament humà per davant d’altres grans països europeus.

Els valencians també som europeus. Perquè hem contribuït a crear l’Europa que hui coneixem. Som, tant cultural com econòmicament, una gran potència de la Mediterrània.

El Segle d’Or Valencià va ser l’empremta que vam deixar en una Europa creixent que va saber més tard trobar el protagonisme econòmic i polític que hui tot el món reconeix.

La Comunitat Valenciana en els últims 10 anys ha experimentat un creixement poblacional i de prestació de servicis que ens ha exigit incrementar les inversions necessàries per no quedar-nos enrere.

Este fet, unit a un acreditat finançament autonòmic insuficient, ha creat una situació de desequilibri en els nostres comptes que tractem de solucionar.

Sabem que no hi ha diners, però també entenem que el poc que hi ha cal repartir-ho millor, com nosaltres estem fent, amb molt esforç, des de la Generalitat.

Tots tenim els mateixos drets i obligacions, però, no obstant això, no tots som tractats de la mateixa manera. Cada vegada es fa més evident la diferència entre els que dialoguem amb voluntat de negociar i els que utilitzen l’amenaça per a desestabilitzar l’equilibri d’Espanya. I això, senzillament, no pot ser.

A la Comunitat Valenciana, hem fet grans esforços i hem sigut molt responsables, la qual cosa ens permet anar amb el cap ben alt a totes les institucions nacionals i europees.

Som conscients de la situació que travessa Espanya, però resulta molt complicat avançar cap al futur amb models del passat.

Les institucions valencianes han de reivindicar el que legítimament ens correspon i reconèixer el valor d’allò que és nostre. Nosaltres no volem ser més que ningú, però tampoc volem ser menys.

Mentre seguim treballant per a aconseguir el que ens mereixem, a la Comunitat estem adaptant l’administració a la ‘Nova Realitat’. Ara som una administració més eficient que pot mantenir unes prestacions socials molt costoses però imprescindibles.

Estem obligats a treballar més que mai i amb menys recursos, fet que exigix més esforç i consens polític. Estic convençut que així serem capaços de situar-nos al lloc que ens correspon i tornar a ser un veritable exemple de prosperitat.

A esta terra estem orgullosos de qui som i com treballem. Tenim l’experiència dels que porten molt de temps desenrotllant els seus negocis i amb l’energia de les noves generacions que compten amb una formació de qualitat, amb grans iniciatives i moltes ganes d’emprendre.

Hem de ser optimistes i pensar que seguim liderant sectors estratègics com la ceràmica, el calcer, el moble, el turisme o l’agroalimentari, que s’alcen com a pilars fonamentals per al creixement de la nostra economia.

A més, gràcies a l’important esforç inversor realitzat amb els nostres propis mitjans, hui comptem amb unes magnífiques infraestructures que ens fan més competitius i que han de ser una motivació per a tots.

Queden encara qüestions importants per resoldre, però anem en la direcció correcta. Deixem enrere nostàlgies del passat que no tenen lloc en un present de recuperació.

Les dades que estem coneixent sobre la nostra economia indiquen que ja hem iniciat, irrevocablement, este procés:

Els inversors estrangers tornen a confiar en la nostra Comunitat i la inversió s’ha duplicat en l’últim any, arribant fins els 91 milions d’euros en el segon semestre de 2013.

S’han creat més de 6.800 noves empreses fins juliol de 2013, el que suposa un increment del 7,7% respecte a l’any anterior i el millor inici anual dels últims 5 anys.

Entre gener i juliol de 2013, les exportacions valencianes han crescut un 12,6%, el triple que el 2012, aconseguint el seu màxim històric des de 1988.

El turisme a la Comunitat seguix demostrant la seua fortalesa. Liderem a Espanya en el creixement d’arribades de turistes internacionals, amb un 11,8 % més fins a l’agost.

I per primera vegada des de fa més de 6 anys, hui tenim menys aturats que l’any anterior. Més de 5.100 ciutadans de la Comunitat han deixat d’estar aturats en l’últim any. Tinc un compromís amb la societat valenciana, acabarem l’any amb menys desocupats dels que teníem a l’inici.

Treballem amb determinació perquè cada persona tinga la seua oportunitat de treball; perquè el nostre teixit empresarial siga més competitiu i perquè els nostres sectors productius es desenrotllen amb ambició.

Tinc un projecte ferm i clar de la Comunitat que vull. Un projecte definit per als ciutadans i impulsat per les administracions.

El nostre projecte sou vosaltres, els ciutadans de la Comunitat Valenciana, perquè un projecte sense persones és una quimera.

La Comunitat Valenciana que volem és una comunitat que lluitarà sempre pels seus ciutadans. Per rebre l’aigua que és de tots, per executar el Corredor Mediterrani, per rebre unes inversions adequades de l’Estat, per canviar el model de finançament i, sobretot, per fer de l’ocupació el millor instrument per millorar el benestar.

Cap camí s’ha fet sol, tots s’han construït amb l’esforç de molts, i som nosaltres, els alacantins, castellonencs i valencians, els que governem la nostra història.

Som una societat valenta i preparada per a eixir endavant i junts assentarem les bases del futur.

Tots a una, així s’han aconseguit les grans fites en la història d’esta comunitat i així hem de continuar. Amb esforç, confiança i unitat superarem cada obstacle i tornarem a créixer com abans ho vam fer.

Esforç, confiança i unitat són també els valors que hui volem premiar en el Dia de la Comunitat Valenciana.

Estes qualitats primordials en la societat valenciana s’han materialitzat en persones treballadores que no es rendixen i que saben que les xicotetes revolucions, que cada persona fa en el seu entorn, són en realitat grans canvis per al conjunt.

Reconeixem, per tant, que cada esforç individual suposa un èxit col·lectiu. Que les coses ben fetes acaben beneficiant a molts.

Premiem amb la Placa d’Or al Mèrit Esportiu a l’Elx Club de Futbol: Per haver demostrat que de la unió sempre naix la força. En el seu noranta aniversari ha aconseguit tornar a primera divisió, tot un exemple de superació i constància.

Amb les Medalles d’Or Al Mèrit Esportiu premiem a tres Esportistes que representen un exemple de superació i esforç per a tota la societat valenciana:

A Gedeó Guardiola: Medalla d’Or en el Mundial d’Espanya d’este any, que demostra ser, dins i fora de les nostres fronteres, un dels millors jugadors d’handbol i una promesa en l’àmbit internacional.

A David Albelda: Un dels emblemes del futbol valencià que després de 15 anys en l’elit de l’esport ha manifestat ser un gran capità dins i fora del camp.

A Josep Maria Sarasol, Sarasol Segon: Pilotari professional que amb només 16 anys va iniciar una carrera que ha estat plena d’èxits. Reconeixem estos anys de professió al màxim nivell transmetent la màgia de l’esport més identificador de la nostra terra.

Premiem amb la Distinció de la Generalitat al Merit Cultural als qui, mitjançant la seua creativitat i la seua connexió amb el públic, posen en valor fets, mites i sentiments compartits:

A Josep Gimeno, conegut per tots com “Pep el Botifarra”: Qui ha sabut recuperar, cuidar i transmetre amb cura un dels nostres valors més preats: la música tradicional valenciana. El seu carisma, autenticitat i valenciania l’han convertit en un cantautor conegut i respectat per tots.

A l´Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats: Pel seu respecte a la música i les veus que han venerat la patrona de València al llarg de cinquanta-cinc anys. La coral ha sabut unir la formació al més alt nivell amb la devoció a la Mare de Déu.

A Maria Luisa Merlo: Actriu de teatre, cinema i televisió, la versatilitat i capacitat per a connectar emocionalment amb el seu públic li han valgut el reconeixement professional i popular tant a la seua terra, que és la nostra, com fora de la Comunitat.

Amb les Distincions de La Generalitat al Mèrit Científic premiem, enguany, la vocació, entrega i contribució de professionals compromesos amb el benestar de la societat:

Al Doctor Joan Lerma Gómez: Qui ha sigut un suport clau per a situar l’Institut de Neurociències en el més alt nivell de la ciència espanyola i europea. El seu treball com a neurobiòleg, investigador i docent l’han conduït al prestigi professional.

A la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital La Fe de València: Una de les millors d’Espanya per la seua eficiència i humanitat. Són un referent d’excel·lència en l’àmbit científic i assistencial, i contribuïxen al fet que l’Hospital La Fe estiga entre els millors d’Europa. Este equip de professionals és valorat i admirat per la professió però ho és molt més per tots els xiquets, xiquetes i famílies a qui ajuden oferint vida i esperança.

Amb la Distinció de la Generalitat, reconeixem el compromís i el treball que representen estes persones i institucions per als ciutadans i també per al nostre territori; agraïm el seu esforç per contribuir en la creació d’una Comunitat millor per a tots.

A les cinc marques turístiques de la Comunitat: València Terra i Mar, Castelló Mediterrani, Costa Blanca, Benidorm i Ciutat de València. Per la seua tasca eficaç en nom del desenrotllament excel·lent de les destinacions i productes turístics de la Comunitat. A través de les nostres marques oferim una imatge moderna, cohesionada, atractiva i, sobretot, positiva de la nostra terra a l’empara de la gran ‘Marca Comunitat Valenciana’.

A la Federació d’Associacions Democràtiques de Jubilats i Pensionistes, La Federació d’Associacions de Ciutadans Majors de la Comunitat Valenciana i a la Federació d’Organitzacions de Majors de la Comunitat Valenciana: Per la seua important tasca a favor del desenrotllament positiu dels nostres majors i per fomentar la participació de la veu de l’experiència en la nostra societat. Els majors són les nostres arrels, una reserva interminable de coneixement, de saber fer i de recolzament a les famílies. Ells són els que millor ens ensenyen a valorar el que veritablement és important en la vida.

Als Donants de sang de la Comunitat Valenciana: Premiem la seua contribució voluntària i altruista al benestar i la salut de moltíssimes persones que necessiten la seua ajuda. Cada gota de sang que regalen a la societat és, sens dubte, una font de vida i una mostra de solidaritat que mereix el reconeixement de tota la societat valenciana.

Finalment, enguany hem premiat amb l’Alta Distinció de La Generalitat, a persones que, des de diferents camps, contribuïxen amb la seua dedicació a engrandir les múltiples qualitats dels valencians, de la nostra cultura i del nostre ben fer.

A Lo Rat Penat:  per la seua defensa històrica de la nostra cultura i el seu treball incansable en la difusió de molts dels elements identificadors que conformen la idiosincràsia valenciana.

A José Mari Manzanares: La figura alacantina del toreig contemporani que, des d’una sòlida tradició familiar i amb un desplegament formidable d’estil refinat i qualitat artística, s’ha constituït com a referent de la tauromàquia a Espanya.

A Manuel Colonques, a Héctor Colonques i, a títol pòstum, a José Soriano: Per haver sigut pioners a l’hora d’unir una visió comercial innovadora a un model excepcional de fabricació industrial. Este extraordinari equip va forjar l’actual grup Porcelanosa, una gran marca que mostra al món l’excel·lència de l’empresariat de la Comunitat Valenciana. Als germans Colonques i al profundament admirat José Soriano, hem d’agrair l’exemple que han constituït per a molts emprenedors de tot el món.

La meua més sincera enhorabona a tots els que hui reben el reconeixement del seu poble i de la màxima institució que el representa.

La vostra perseverança, ànim de superació i esforç són un exemple de vida i treball que servix d’inspiració a la societat valenciana per a afrontar els reptes més ambiciosos.

Hui és un dia de sentiments i de valors per a tots, alacantins, castellonencs i valencians, orgullosos, per sempre, de la grandesa del nostre poble. Enhorabona a tots. Moltes gràcies.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *