Jueves, 2 de julio, 2020  |  
Les obres en els polígons Molí Nou, carretera d’Onda i Camí les Voltes de Vila-real estan executades al 60%  Les obres en els polígons Molí Nou, carretera d’Onda i Camí les Voltes de Vila-real estan executades al 60% 

- 22 octubre, 2019 -

Territori preveu completar els tres projectes junt amb el de Reg Nou i Camí la Travessa abans de final d'any per a no perdre... Les obres en els polígons Molí Nou, carretera d’Onda i Camí les Voltes de Vila-real estan executades al 60% 

Territori accelera la inversió de l’Ivace i preveu completar els tres projectes junt amb el Reg Nou i Camí la Travessa abans de final d’any per a no perdre l’ajuda

Les actuacions subvencionades pel govern autonòmic ascendeixen a prop de 2,5 milions d’euros per a la renovació d’infraestructures en les àrees empresarials amb l’objectiu de “millorar el potencial industrial de la ciutat”

S.N./Castellón Información

Vila-real està pràcticament en obres de nord a sud de la ciutat i la majoria d’aquestes s’emmarquen dins del pla de reindustrialització i millora de la mà de l’Ivace que afecten un total de cinc àrees dins de les convocatòries de 2018 i 2019. El regidor d’Urbanisme, Emilio Obiol, ha informat de l’estat d’execució de les actuacions que afecten les zones de Molí Nou, carretera d’Onda i Camí les Voltes, de l’exercici passat, i que es troben un 60% del total, i de les àrees de Reg Nou i Camí la Travessa, que començaran en novembre i l’envergadura de les quals, és menor respecte a les primeres. Obiol ha subratllat que perquè l’Ajuntament siga beneficiari de les subvencions les millores han d’estar finalitzades i pagades a les corresponents adjudicatàries en abans del 31 de desembre i s’ha mostrat molt optimista respecte al compliment d’aquest termini. “El denominador comú de les cinc actuacions, que són una aposta importantíssima i molt necessària, és que en la major part dels casos, beneficiaran a la indústria, que és el sector que genera millor massa salarial, més llocs de treball, tant directes com indirectes i induïts”, apunta.

Tal com ha recordat Obiol, aquestes actuacions formen part del pla de reindustrialització de Vila-real que té com a objectiu “millorar el potencial industrial de la ciutat, que ja és una referència en tota la Comunitat” però que tenia algunes assignatures pendents en matèria d’ordenació de diferents àrees empresarials “que en el seu moment van nàixer sense una correcta planificació” i sense les corresponents infraestructures bàsiques. Per a això, l’equip de govern, en la línia de renovar i modernitzar les dotacions de les principals àrees industrials, es va adherir a les línies de subvenció de l’Ivace, tant en la convocatòria de 2018 com en la de 2019, obtenint subvenció per a un total de cinc projectes.

Molí Nou, Carretera d’Onda i Camí les Voltes

El regidor de l’àrea ha detallat les actuacions per àrees. En primer lloc s’ha referit a Molí Nou, que és la que està més avançada, concretament un 70%. Ha assegurat que les obres a la zona s’han efectuat d’acord amb els interessos de la Cooperativa Catòlico-Agrària. “S’ha escomés un carril d’acomodació tant d’eixida com d’entrada al recinte i el carril bici està en el seu costat”. Explica que les voreres ja estan acabades i l’enllumenat estarà a punt a finals d’octubre. En la zona del camí vell Castelló-Onda les voreres estan finalitzades. L’enllumenat estarà acabat a finals d’octubre i l’asfaltat a mitjan mes de novembre. Així mateix el carril bici estarà situat en la part esquerra.

projecte molí nou

En el cas del Camí Les Voltes els treballs estan al 60%. La xarxa de pluvials i sanejament ja estan instal·lades i els dipòsits ja estan executats. Falta la construcció de la gran rotonda i l’asfaltat està bastant avançat, encara que falten alguns carrers com és el cas del carrer Arcadi García i en la zona adjacent als hotels de la zona. Les obres està previst que finalitzen el 15 de desembre.

proyecto camí les voltes

En el cas del projecte de millora de la carretera d’Onda el percentatge de treballs realitzats se situa en el 20%, ja que ha sigut l’últim a començar a executar-se. Així mateix, Obiol ha posat l’accent en algunes modificacions realitzades respecte als projectes inicials com la construcció d’una rotonda en la carretera d’Onda, a l’altura del Sedenyet del Madrigal i la Sénia de la Pau, “per a garantir la seguretat i millorar la distribució del trànsit” en aquest encreuament que en l’actualitat presenta una important perillositat per als conductors. En aquest punt, el regidor ha volgut agrair de manera especial al propietari Pascual Safont, per les facilitats per a la cessió de terrenys que permetran la construcció de la rotonda. També en la carretera d’Onda s‘ha eliminat, a petició d’empreses de la zona, la mitjana central prevista en aquest vial amb la finalitat de facilitar les maniobres dels vehicles pesants.

proyecto carretera de onda

Polígons de Reg Nou i Travessa

Finalment, en les pròximes setmanes arrancaran les obres en els polígons de Reg Nou i Travessa, inclosos en les subvencions de l’Ivace de 2019, i que són projectes de menor calat “però igualment importants si tenim en compte que en el cas de Reg Nou l’actuació permetrà dotar a aquesta xicoteta àrea industrial de clavegueram, ja que actualment les empreses no compten amb aquesta infraestructura”, ha recalcat el responsable de Territori. En el polígon Travessa, una de les principals accions serà la millora de la connexió d’aquesta zona industrial amb l’accés des de l’N-340, i encara que hi havia projectada una rotonda en la zona on esta Ford Vedat, les empreses de la zona han demanat una correció, i finalment es mantindrà l’illeta actual pero millorada i actualitzada. La previsió és que aquests dos projectes també estiguen finalitzats abans que acabe l’any. Emilio Obiol roda de premsa Ivace

El responsable de Territori ha demanat disculpes als veïns i veïnes per les molèsties que puguen ocasionar tots aquests treballs i ha volgut ressaltar la transformació que suposaran aquestes inversions, ja que solucionaran deficiències en infraestructures bàsiques com la canalització de pluvials, xarxa de sanejament, asfaltat o enllumenat públic. Així mateix, també permetran crear “una xarxa de carrils bici amb l’objectiu que en un futur puguen estar connectats tots els polígons de la ciutat”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *