Martes, 29 de septiembre, 2020  |  
Les festes del Roser d’Almassora arriben al seu equador amb les celebracions del 9 d’Octubre Les festes del Roser d’Almassora arriben al seu equador amb les celebracions del 9 d’Octubre

- 9 octubre, 2019 -

Ofrena, ‘pilota’ i jocs en valencià comparteixen jornada amb una nova vesprada de bous Les festes del Roser d’Almassora arriben al seu equador amb les celebracions del 9 d’Octubre

Ofrena, ‘pilota’ i jocs en valencià comparteixen jornada amb una nova vesprada de bous

Castellón Información

La coincidència de la festivitat del 9 d’Octubre amb les celebracions en honor a la Mare de Déu del Roser a Almassora ha multiplicat els actes d’una calorosa jornada en la qual comparteixen protagonisme els esdeveniments habituals del programa de festes amb les celebracions del Dia de la Comunitat Valenciana. Entre les novetats de la jornada central de la setmana, la reubicació de l’homenatge a Pere Cornell.

Els actes amb motiu del 9 d’Octubre han arrancat a les 11 hores amb l’ofrena floral davant el monument al rei Jaume I. La Unió Instructiu Musical La Esmeralda ha interpretat l’himne regional després que la reina, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames Núria Dealbert Lafuente i Mar Rouco Cantavella depositaren els seus rams als peus de l’estàtua flanquejades per la guàrdia de gala.

Fins a la plaça s’ha desplaçat també la corporació municipal, una representació de la Comanda de Fadrell, l’associació Moros i Cristians d’Almassora i la colla de dolçainers Les Goles al costat de les integrants de l’associació cultural El Torrelló, que han posat el colofó al matí amb els seus balls tradicionals ja sobre l’escenari de la plaça d’Espanya. A escassos metres, presidint la plaça que porta el seu nom, ha rebut l’homenatge floral el bust de Pere Cornell en la seua nova ubicació.

La jornada també inclou una partida de pilota valenciana al carrer Sant Vicent amb la participació de Soro III, Félix, Juan, Puchol II, Raúl i Vicente. Els actes del 9 d’Octubre arribaran a la seua fi amb l’espectacle infantil Rock&Jocs, amb jocs i música en valencià per als més xicotets.

Almassora 9 Octubre (1)En l’apartat festiu del Roser, les vaques d’Hermanos Bellés, de Torre d’En Besora, han protagonitzat l’entrada i prova per la Vila. Els caps de bestiar van quedar en segon lloc en el concurs de ramaderies de Santa Quitèria. D’altra banda, per a la vesprada està prevista l’exhibició d’un astado de Jacinto Ortega des de la plaça Major finançat per Els Vint, La Brusa, La Colla, Els Casats, l’Aberració, El Garbo, La Galbana, l’Estocà, El Roser, La Tribu i Tots Tancats i un altre astado del Vellosino, que substitueix a l’anunciat de El Torero, per al dia gran de la penya El Caragol.

En finalitzar els bous tindrà lloc el tancament infantil de carretons patrocinat per l’Associació de Penyes Taurines d’Almassora (APTA) i la Vila se submergirà en una nova vesprada d’actuacions musicals en els casals abans que torne l’exhibició de bous embolats. La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha destacat l’absència d’incidents de gravetat dins i fora del recinte taurí i ha animat a les penyes a participar demà dijous en una nova edició de Ecopeña, el concurs que premia amb una cistella de productes gastronòmics a la penya que més recicle.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *