Viernes, 28 de febrero, 2020  |  
El Sindicat de Regs rep el Premi Poble 2020 pels seus 150 anys d’història en una gala plena de música, dansa i màgia El Sindicat de Regs rep el Premi Poble 2020 pels seus 150 anys d’història en una gala plena de música, dansa i màgia

- 14 febrero, 2020 -

La tasca de Manuel Cubedo, Pau Francisco Torres i Vicent Gil també ha sigut reconeguda en un acte a Vila-real que ha comptat amb... El Sindicat de Regs rep el Premi Poble 2020 pels seus 150 anys d’història en una gala plena de música, dansa i màgia

La tasca de Manuel Cubedo, Pau Francisco Torres i Vicent Gil també ha sigut reconeguda en un acte que ha comptat amb nombroses autoritats

Castellón Información

El president de la Diputació Provincial,José Martí; l’alcalde de Vila-real,José Benlloch; la corporació municipal; el director general d’Urbanisme, Vicent García;el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez;el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; la Directora General d’Internacionalització, Maria Dolores Parra, el Director Territorial de Sanitat, Edelmiro Sebastián, el director de l’Hospital Provincial, Ximo Sanchis; la diputada autonòmica, Mercedes Ventura;la diputada provincial Lluïsa Monferreri el diputat provincial Domingo Vicent; la tinenta alcalde d’Almassora, Carmina Martinavarroi premiats d’edicions anteriors van assistir a l’acte que va congregar a representants de tota la societat local

La gala del 14 de febrer, com ja es presagiava, anava a ser intensa i plena d’emocions. En el seu XX aniversari la gala de Premis Pobleva reunir tots els elements per a gaudir d’una vetlada d’espectacle i homenatges amb marcat accent local en un any especial també per la coincidència amb el 25 aniversari de la publicació local de referència.Així doncs, la que és considerada una de les cites culturals per excel·lència, va aconseguir un nou ple a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner per a oferir dues hores d’espectacle i despertar moltes emocions.

Vila-real va retre homenatge a tots els ciutadans dins dels actes del746ºaniversario de la Carta Pobla i va arrancar amb la recepció de convidatsamenitzada per la música del grup de Dolçainers i tabaleters El Trull i amb el simbòlic lliurament de ‘roure i lorer’ per part del Grup de Danses El Roser.

Després de la projecció de diferents espots commemoratius del 25 aniversari de POBLE, l’acte va començar amb una posada en escena per part dels grups de teatre Els XIII i moviments associatius que representava la diversitat de la societat vila-realenca. Els 23 actors van aparéixer pel corredor del pati de butaques vestits amb abillaments que simbolitzaven diferents segments del municipi. Amb ells, els dolçainers amb la seua música i el Grup de Danses El Roser amb l’escut local elaborat a base de flors. Després d’ells, Valentín Nostrort va emular a l’antic pregoner que, això sí, en aquesta ocasió anunciava una gala emotiva, plena de sorpreses i un gran espectacle. El número introductori va finalitzar amb tots els actors sobre l’escenari, alçant unes lletres que permetien llegir el missatge: ‘Gràcies, tots fem Vila-real’.

La vetlada continuava amb un repàs audiovisual per les dues dècades de recuperació i espectacle musical dels Premis POBLE, que finalitzava amb el Ball de l’Anguilla de l’any 2003, una imatge que de la pantalla cobrava vida en l’escenari en aparéixer el Grup de Danses de la Puríssima interpretant en viu la tradicional dansa amb la música en directe del dolçainer i el tabaleter.

Els fervorosos aplaudiments del públic van donar lloc a l’exposició del primer dels premiats de la vesprada. Va ser el director de l’esdeveniment, Juanjo Clemente qui va destacar la labor del Sindicat de la Comunitat de Regs, després de celebrar els seus 150 anys de vida i que va rebre el premi de mans de la directora general de Internacionalització, Maria Dolors Parra.

Després, la projecció d’un vídeo va repassar tots els premiats de la història de la gala, el qual va donar pas al lliurament del segon dels premis.

Al qual fóra arxiver municipal de Vila-real i és redactor de POBLE, Vicent Gil Vicent, li va entregar la seua distinció el president de la Acadèmica Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer. Un segon premi que va ser succeït per la sempre exclusiva actuació del mag Yunke.

Després d’aquesta, va continuar el lliurament de guardons. El metge Manuel Cubedo Bort, va ser el següent dels homenatjats, molt emocionat en rebre el Premi POBLE per part del president de la Diputació José Martí García. El futbolista del Villarreal CF i de la Selecció Espanyola, Pau Francisco Torres, no ha pogut assistir a la gala, per la seua convocatòria davant el Levante UD. En el seu nom ha arreplegat el premi el seu germà, Jordi Francisco Torres. Va ser l’alcalde, José Benlloch Fernández l’encarregat d’entregar el Premi POBLE més jove de la història a l’esportista d’elit que viu un dels millors moments de la seua trajectòria.

La foto de família dels premiats i la presentació de l’apartat musical per part director de POBLE, van donar pas a l’actuació de Rosanna i Gisela Morales acompanyades per Óscar Campos al piano, que van interpretar diferents peces de sarsuela, obra del Mestre José Goterris, adaptades pel músic i investigador, Borja Muñoz.

La Coral Sant Jaume, amb la seua interpretació de l’Himne a Vila-real va posar el colofó a una vetlada de rècords en un any molt significatiu i sent una referència cultural indiscutible dins de les festes fundacionals de Vila-real.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *