lunes, 25 de enero, 2021  |  
El futur de l’ocupació, a debat públic, en una multijornada organitzada per Labora a Castelló El futur de l’ocupació, a debat públic, en una multijornada organitzada per Labora a Castelló

- 1 octubre, 2019 -

Nomdedéu planteja la pregunta: Com afrontarà el mercat laboral la revolució tecnològica que ja truca a la porta? El futur de l’ocupació, a debat públic, en una multijornada organitzada per Labora a Castelló

Nomdedéu planteja la pregunta: Com afrontarà el mercat laboral la revolució tecnològica que ja truca a la porta?

Com respondrà el mercat laboral davant la revolució tecnològica que ja ha trucat a la porta? Seria possible planificar un futur amb reduccions de jornada que milloraren la qualitat de vida dels treballadors? Quina formació i quin canvi de mentalitat porta amb si el futur? Enric Nomdedéu realitzava en veu alta aquestes preguntes que també s’abordaran en una multijornada que se celebrarà el diumenge, 6 d’octubre al Parc Ribalta de Castelló. La jornada comptarà amb espai per a les activitats formatives, un sambori Laboral gegant i activitats per a totes edats.

EM/ Castelló Informació

A ningú se li escapa que els temps canvien amb una rapidesa en la qual el lloc de treball ‘per a tota la vida’ és una utopia ja inassolible. En matèria d’ocupació la revolució tecnològica ha començat a crear incerteses, a plantejar preguntes, però, sobretot, a exigir respostes.

Labora, Puerta, Nomdedeu y Ferrando 011019

Aquest matí, el secretari autonòmic per a l’ocupació, Enric Nomdedéu presentava a Castelló l’organització d’una jornada que té com a objectiu poder plantejar aqueix debat i poder obtindre les millors propostes. Estava acompanyat per la vicepresidenta de la Diputació Provincial, Patrícia Puerta i el diputat provincial d’ocupació, Pau Ferrando.

Sota la denominació de ‘Teletransport al futur del treball‘, Labora organitza una multijornada que tindrà lloc a Castelló diumenge que ve, 6 d’octubre al Parc Ribalta des de les 10 del matí per a convertir l’entorn en una plaça de discussió col·lectiva. Una càpsula gegant serà l’entorn físic en el qual la conversa tindrà lloc, en una convocatòria oberta a tota la població, amb accés lliure i gratuït

L’objectiu de ‘Teletransport al futur del treball’, impulsa una conversa en obert i en l’espai públic reunint veus amb enfocaments molt diferents per a encarar una qüestió central: quin futur volem per als nostres treballs. Serà un servei també de generació d’idees, d’escolta i termòmetre social.

Tal com plantejava Nomdedéu, és el moment d’avançar-se als esdeveniments. Es pot reduir la jornada laboral per a incrementar el temps d’oci i la qualitat de vida? l’arribada dels robots és una amenaça o una oportunitat? Com es ressentirà el mercat laboral? Es pot preveure aqueix futur amb accions de formació?

Més de 10 experts amb tres eixos centrals

Labora, Puerta, Nomdedeu y Ferrando 011019

La jornada Labora tindrà espai per a les activitats formatives, amb un sambori Laboral gegant, activitats per als més xicotets i xicotetes i zones musicals amb djs de cada ciutat, el debat i la divulgació seran els protagonistes, amb un programa en el qual s’abordaran, principalment, tres eixos: la conveniència de les setmanes Laborals més curtes, la fi del model Laboral preexistent i l’arribada de noves coordenades, i el desafiament enfront de l’automatització i la intel·ligència artificial. Els panells estaran complementats amb xarrades ràpides i intercanvis d’idees entre agents.

Es reuniran més de deu persones expertes, en un fil de debat que iniciaran el secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, al costat de la regidora d’ocupació de l’Ajuntament de Castelló, Patrícia Puerta. El debat sobre la conveniència de les setmanes Laborals més curtes comptarà amb el diàleg de Bibiana Medialdea, professora d’economia aplicada en la Universitat Complutense de Madrid; Joan Sanchis, economista en Labora, professor associat d’economia aplicada de la Universitat de València, i Mónica Álvaro, diputada per la racionalització dels horaris.

El professor de Ciències Polítiques, editor de Politikon i columnista d’El País Pablo Simón, conversarà amb la periodista Mariola Cubells per a orientar els principals canvis en el model de treball. Mentrestant, Lidón Barberá (experta en estratègia digital), el creador David Baldoví i el director de Econcult Pau Rausell abordaran com afecten les transformacions en l’ocupació als sectors culturals i creatius.

En la sessió de la vesprada, el catedràtic d’organització d’empreses de la Universitat Jaume I conversarà, juntament amb el catedràtic de Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València José María Goerlich Peset, per a situar les oportunitats i els riscos què suposen les noves formes de treball.

El focus a Castelló augmentarà amb la taula sobre Treball i Territori, amb la participació de Remedios Pavón, Cap Agència Desenvolupament Local Ajuntament de Castelló; Maria José Antoni Ruiz, de Cuinatur; Francisco Viciano de Beta.coop i el periodista Ximo Górriz.

Finalment, el debat sobre l’automatització i la intel·ligència artificial tindrà com a protagonistes a Adrián Todolí, professor de dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València; Vicente Budí, director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local UJI, i Jordi Juan, secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital. Les conclusions estaran acompanyades de la música del DJ castellonenc Carlos Bru.

La generació de debat públic

Labora, Puerta, Nomdedeu y Ferrando 011019

A més d’acollir múltiples converses, les jornades busquen generar el debat públic i la recopilació de conclusions amb les quals conéixer, de manera directa, quin futur Laboral ‘ens volem donar’. La campanya compta amb un vídeo central obra del videoartista Christian Flores, evidenciant la necessitat de preguntar-nos si els actuals cànons Laborals continuen funcionant.

Google+
Whatsapp Telegram