Jueves, 1 de octubre, 2020  |  
Edo celebra la decisió del Ministeri de Cultura i Esport de reconèixer a les Bandes de Música Edo celebra la decisió del Ministeri de Cultura i Esport de reconèixer a les Bandes de Música

- 2 agosto, 2020 -

"Les bandes són una part essencial de la nostra cultura i una expressió artística i educativa de primer ordre" Edo celebra la decisió del Ministeri de Cultura i Esport de reconèixer a les Bandes de Música

“Les bandes són una part essencial de la nostra cultura i una expressió artística i educativa de primer ordre”

Castellón Información

La vicesecretària de l’executiva provincial i senadora per Castelló, Ana Edo, ha valorat la declaració de les bandes de música com a Manifestacions Representatives del Patrimoni Cultural Immaterial a proposta de la Generalitat i del Ministeri de Cultura i Esport com una acció que “reforça la nostra identitat, i retorna a les bandes de música al lloc que els correspon, com a part del patrimoni valencià que són, i el seu caràcter social, intergeneracional i de convivència”.

Edo ha ressaltat que esta iniciativa, presa conjuntament per les dues administracions, té com a objectiu el reconeixement del conjunt de societats musicals i bandes que es vertebren i desenvolupen en tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana. “Les bandes són una part essencial de la nostra cultura i una expressió artística i educativa de primer ordre. Per això, i a través d’esta declaració, el Govern de Pedro Sánchez, atorga la màxima consideració a les societats musicals i a les i els músics que tant aporten a la vertebració del territori”, ha afegit la vicesecretària.

Cal assenyalar que, esta mateixa setmana, el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha anunciat, en una reunió mantinguda amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, que el Govern d’Espanya declararà les bandes de música de la Comunitat Valenciana com a manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial a proposta de la Generalitat i del Ministeri de Cultura i Esport.

Este reconeixement és un exemple del compromís del partit socialista amb les societats musicals, un compromís que també s’ha deixat manifest amb anterioritat en reunions mantingudes amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la seua presidenta Daniela González. En una d’estes trobades, la senadora Ana Edo va ser l’encarregada de recollir les peticions i manifestar el seu compromís de defensar-les davant les cambres legislatives de l’Estat.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *