Jueves, 6 de agosto, 2020  |  
Un dron vigila les platges de Peníscola Un dron vigila les platges de Peníscola

- 4 julio, 2020 -

El seu objectiu es vigilar el aforo de les plates i comunicar incidències a la Policia Local Un dron vigila les platges de Peníscola

El seu objectiu es vigilar el aforo de les plates i comunicar incidències a la Policia Local

Juan José Benito/Castellón Información

L’Ajuntament de Peníscola ha posat en marxa des de dimecres passat, dia 1 de juliol, un sistema de videovigilància a través d’un dron, amb intel·ligència artificial, amb el qual es controla l‘aforament a les platges. Aquest sistema facilita informació al punt de control en la Policia Local sobre saturació de zones a la platja i l’acompliment de les distàncies de seguretat entre els usuaris.

En els seus dos primers dia de vol no s’han identificat incidències significatives, l’ocupació de les platges és encara ampliable, i es compleixen les distàncies de seguretat, ja que la capacitat se situa en més de 60.000 usuaris en platja Nord i més de 20.000 en platja Sud.

dron peníscola

 El dron inclou un sistema de megafonia en cas d’haver d’advertir els usuaris de la necessitat d’ampliar distàncies i fins i tot de redirigir-los a altres zones de la platja amb menor saturació, cosa que, en aquests primers dies de vol, encara no ha sigut necessari.

La regidora de l’àrea, Raquel París ha constatat que “estem molt lluny  d’arribar a les xifres de màxima ocupació, aquests primers dies de juliol estem testant els serveis de seguretat i control d’aforaments que hem estat implantant, per a poder garantir un ús i gaudi de la platja ara i, davant un possible increment de l’ocupació, també”.

dron peniscola covid

Respecte l’increment de banyistes, la regidora deia que, “aquesta és precisament la clau, preparar-nos perquè, a mesura que es vaja incrementant, de manera gradual, l’arribada de visitants i turistes, puguen gaudir del nostre litoral i els més de mig milió de metres quadrats d’arenals a les nostres platges urbanes, amb seguretat i espai suficient per a tots”.

Aquest cap de setmana és el primer de l’estiu en el qual els hotels de la ciutat ja hauran reobert al públic i, per tant, el punt d’inici de la temporada estival per al sector turístic en la localitat.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *