Jueves, 13 de agosto, 2020  |  
La Diputació de Castelló reivindica la lluita pels drets Lgtbi en el Palau Provincial La Diputació de Castelló reivindica la lluita pels drets Lgtbi en el Palau Provincial

- 27 junio, 2020 -

L'edifici lluirà aquesta setmana l'emblema col·lectiu en commemoració del Dia Internacional de l'Orgull La Diputació de Castelló reivindica la lluita pels drets Lgtbi en el Palau Provincial

L’edifici lluirà aquesta setmana l’emblema col·lectiu en commemoració del Dia Internacional de l’Orgull

Castellón Información

La Diputació de Castelló lluirà durant aquesta setmana en els balcons i finestrals del Palau Provincial l’emblema del col·lectiu Lgtbi en commemoració del Dia Internacional de l’Orgull. Es tracta de la primera vegada en la història que la institució provincial se suma plenament a la reivindicació d’una societat plural, diversa, oberta i lliure de prejudicis, un missatge que quedarà exposat a la vista de tothom amb quatre pancartes disposades al llarg de la façana de la seu principal de la Diputació.

Josep Martí bandera lgtbi

Aquest recolzament institucional s’ha escenificat també amb el president, José Martí, i membres de l’equip de govern fent un homenatge a la lluita pels drets i les llibertats a la plaça de les Aules. Des d’allí, Martí ha afirmat que “aquesta nova diputació se n’orgulleix de la diversitat de la nostra societat i de l’amor sense fronteres” i ha reiterat “el compromís d’aquest executiu i d’aquesta Diputació de frenar l’Lbtbifòbia que encoratja l’extrema-dreta i d’exigir la plena igualtat i visibilitat de les persones LGTBI en tots els àmbits”.

Una mostra d’aquest compromís ha estat, segons ha afirmat el president, l’aprovació aquesta mateixa setmana pel Ple de la Diputació d’una declaració institucional -arropada per tots els partits polítics representats- de recolzament al col·lectiu Lgtbi i les seues reivindicacions. En aquest punt, Martí ha afegit que tenen el deure moral com a representants de totes i tots de garantir a través del poder polític que ens atorga la ciutadania i les lleis de garantir que “totes les persones puguen viure en llibertat i igualtat la seua orientació sexual i la seua identitat de gènere”.

Una commemoració que anirà creixent 

La commemoració de l’Orgull Lgtbi s’ha estrenat enguany amb un mercat reivindicatiu, sense activitats de per mig per l’amenaça del coronavirus. “L’any que ve serà i podrem fer tot el que teníem en ment per a aquest cap de setmana”, ha afegit el president de la Diputació. Així mateix, també ha desitjat que “l’any que puguem reivindicar de nou als carrers el que totes i tots volem, el respecte a la igualtat, un dels pilars fonamentals d’una societat democràtica”.

Martí ha finalitzat posant en valor que, des d’aquesta legislatura, s’ha situat la igualtat en primera línia política al crear-se una àrea específica per a dita fi i al ser adscrita directament a Vicepresidència, amb la diputada Patricia Puerta al capdavant.

Altres poblacions de la provincia que també han reivindicat la lluita Lgtbi…

Cabanes 
 
El ple de Cabanes va aprovar el divendres, per majoria absoluta, una declaració institucional en defensa dels drets de les persones Lgtbi. Així mateix, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI que se celebra demà, s’ha penjat la bandera de l’arc de Sant Martí en la façana de l’ajuntament.

Cabanes dia orgull lgtbi

A més a més, el diumenge Cabanes celebrarà el Dia de l’Orgull en col·laboració amb el col·lectiu LGTBI de Castelló. A les 19h arribarà el ‘Corre Bandera’ i es llegirà un manifest.

Nules

L’equip de govern de l’Ajuntament de Nules ha tornat a penjar a la balcoada del Consistori la bandera Lgtbi un any més amb motiu del Dia de l’Orgull i com a mostra de suport a tot el col·lectiu. 

L’alcalde de Nules, David Garcia, ha defensat en xarxes socials que es tracta d’un gest carregat de compromís, amb un missatge rotund i sense complexes en favor als valors constitucionals d’igualtat, llibertat i tolerància: “En Nules cabem tots i totes sense distincions, hui més que mai és necessari visibilitzar la realitat del col·lectiu Lgtbi i reafirmar la lluita contra qualsevol tipus de discriminació”.L’hissat de la bandera ha sigut un dels actes programats per la Conselleria d’Igualtat que gestiona Rosa Ventura pels actes del Día de l’Orgull per a aquest any 2020.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *