Miércoles, 28 de octubre, 2020  |  
El centre Penyeta Roja gaudeix d’un procés de neteja forestal impulsat per la Diputació El centre Penyeta Roja gaudeix d’un procés de neteja forestal impulsat per la Diputació

- 12 septiembre, 2020 -

Aquestes tasques de prevenció d'incendis no es produïen des de fa 40 anys El centre Penyeta Roja gaudeix d’un procés de neteja forestal impulsat per la Diputació

Aquestes tasques de prevenció d’incendis no es produïen des de fa 40 anys

Castellón Información

Coincidint amb l’inici del curs acadèmic, la Diputació de Castelló està portant a terme la neteja dels voltants del complex socioeducatiu de Penyeta Roja. Es tracta de la primera vegada en 40 anys que es realitzen aquestes tasques de prevenció d’incendis forestals a l’àrea, que es caracteritza per la frondositat d’arbres i per l’existència extensiva de matolls.

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, i el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, han visitat aquesta setmana aquest punt per a supervisar els treballs, que consisteixen en l’eliminació de la vegetació més seca i la creació de xicotets tallafocs per a evitar la propagació del foc en cas de sinistre i que aquest afecte el centre.

Penyeta tasques neteja Penyeta Roja

Actualment es troben sobre el terreny cinc efectius del Consorci de Bombers, on continuaran durant les pròximes setmanes fins a deixar el bosc en condicions idònies. En total, s’actuarà en una àrea formada de prop de sis hectàrees i es crearà una franja de protecció de 30 metres entre el recinte estudiantil i la massa forestal. Tots els residus creats es trituraran.

Patricia Puerta ha explicat que aquesta era una petició molt demandada per la direcció del complex, ja que els voltants de Penyeta Roja compten amb una gran zona arbrada i de vegetació terrestre que, en cas d’incendi, podria ser un perill per a les persones.

La vicepresidenta assegura que des de la Diputació han atés ràpidament la sol·licitud del centre: “Al moment vam remetre la sol·licitud al Consorci i en qüestió de setmanes s’han posat en marxa les labors de neteja”.

Per la seua banda, Ibáñez ha destacat que era molt necessari actuar sobre el terreny perquè es trobava en unes condicions de deixadesa considerable, el que sumat a la sequedat de la “vegetació i al perill dels llamps latents podien desencadenar en episodis de focs”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *