Miércoles, 21 de agosto, 2019  |  

- 14 mayo, 2019 -

La celebració tindrà lloc el dijous 16 de maig al saló d'actes de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals amb diverses activitats

La celebració tindrà lloc el dijous 16 de maig al saló d’actes de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals amb diverses activitats

Castellón Información

La Universitat Jaume I commemora el pròxim 16 de maig de 2019 el Dia Internacional de la Llum amb una sèrie d’activitats que es duran a terme al saló d’actes de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i que han estat organitzades pel Departament de Física, el grup de recerca d’Òptica GROC i l’Institut de Noves Tecnologies de la Imatge (INIT) de l’UJI.

El programa d’activitats s’iniciarà a les 11 hores amb la conferència-taller ‘Que la llum us acompanye!’ impartida per Ana Cros Stötter. A continuació, a les 12.15 hores es realitzaran una sèrie de demostracions òptiques experimentals que impliquen a la natura i a les propietats de la llum i, per últim, a les 13 hores se celebrarà l’acte d’entrega dels Premis de Fotografia del Concurs de Fotografia Digital ‘Dia Internacional de la Llum 2019′.

El Dia Internacional de la Llum es celebra com a aniversari de la primera emissió làser aconseguida per l’enginyer-físic Theodore H. Maiman l’any 1960. La Conferència General de la UNESCO fixava el Dia Internacional de la Llum per tal de celebrar l’important paper que juga la llum en la vida dels ciutadans i ciutadanes del món.

Aquest any, el Dia Internacional de la Llum, a escala mundial, se celebra al Centre Internacional per a la Física Teòrica (ICTP) a Trieste, Itàlia, amb la conferència mundial ‘Il·luminant l’Ensenyament’. L’acte central de celebració a Espanya es desenvoluparà a la ciutat de Santiago de Compostel·la, organitzada per la seua universitat.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *