Jueves, 22 de febrero, 2018  |  

- 14 noviembre, 2017 -

Vallejo titlla de "hipòcrita" la gestió de la institució provincial per no incloure les despeses de la partida

Vallejo titlla de “hipòcrita” a la gestió de la institució provincial per no incloure les despeses

Castellón Información

Dins de l’esborrany de Pressupostos que la Diputació de Castelló ha presentat per a 2018 i que es votarà en el Ple del pròxim dimarts, l’equip de govern provincial sols ha inclòs una partida de 15.000 euros per al Servei d’Urgència Psicològica per a Víctimes Secundàries de Violència de Gènere, una inversió que significa el 0’01% del Pressupost total –de 135 milions-. Per a Iñaki Vallejo, diputat provincial de Castelló en moviment “és hipòcrita que la Diputació signe el Pacte Valencià Contra la Violència Masclista, però després no incloga partides econòmiques per fer efectiu eixe pacte”.

En eixe sentit, i amb l’objectiu de portar eixa discussió al Ple de dimarts, Castelló en moviment ha presentat una moció demanant al govern provincial que, en el termini de 30 dies d’al·legacions als Pressupostos, tinga reunions amb col·lectius feministes de les comarques de Castelló per començar a implementar recursos en el Pacte Valencià Contra la Violència Masclista; així com que es realitze una auditoria de l’impacte de gènere de l’execució del Pressupost de 2017.

El mateix considera que “en setembre Diputació va signar el Pacte Valencià Contra la Violència Masclista, però pot ser Moliner i el seu equip ni el van llegir, perquè de les 293 mesures contemplades, les 3 Diputacions havien de participar en 51 d’elles. Però no hi ha Pressupost per a cap. Només s’amplia una línia d’assistència psicològica insuficient i que en 2017 fins a dia de hui no s’ha executat ni un euro”, i conclou que en la moció per al pròxim Ple intentarà “que la prevenció i lluita contra la violència masclista no estiga en la Diputació només per a la foto, i que se desenvolupen polítiques efectives”.

Google+
Whatsapp Telegram

No hay comentarios por el momento.

Se el primero en dejar un comentario abajo.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *