Jueves, 27 de junio, 2019  |  
CseM proposa solucions per la precarització de l’ocupació en Castelló CseM proposa solucions per la precarització de l’ocupació en Castelló

- 4 enero, 2019 -

Del Señor: “els canvis laborals experimentats durant la crisi han suposat un afebliment dels i les treballadores CseM proposa solucions per la precarització de l’ocupació en Castelló

Del Señor: “els canvis laborals experimentats durant la crisi han suposat un afebliment dels i les treballadores

CseM denúncia la precarització de l’ocupació i proposa solucions per evitar-ho. CseM ha dit que no cal conformar-se amb la baixada de l’atur a costa de normalitzar la precarietat laboral i fer propostes de diversificació del model productiu a Castelló per aconseguir llocs de treball de major qualitat.

Castellón Información

Per CseM “Les dades sobre ocupació que acabem de conèixer són preocupants. Si bé és cert que Castelló continua creant ocupació, no és menys cert que la qualitat de la mateixa és lamentable”. Per al portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor “els canvis laborals experimentats durant la crisi han suposat un afebliment dels i les treballadores. Açò es veu reflectit en la precarietat, que s’ha convertit en la característica més habitual de les noves formes de contractació”.

Per al regidor assembleari, “el fet que l’afiliació a la Seguretat Social continue creixent i fins i tot estiguem en xifres rècord, no és sinònim de bona salut laboral”. El regidor municipalista ha posat el focus en «la precarietat i en la circumstància de l’alta temporalitat dels contractes, que en massa ocasions (fins a un 50% dels casos) són, a més, per hores o a temps parcial. Fins i tot molts dels nous contractes indefinits ho són a temps parcial».

Per a Anna Peñalver, portaveu adjunta del grup municipal, “la temporalitat és el Cavall de Troia que cal combatre, ja que està portant als i les treballadores a un precipici”. Per a la regidora, “mantindre contractes temporals breus que obliguen els  i les treballadores a estar en permanent rotació impedeix poder planificar les pròpies vides i això ha de ser corregit”.

Davant aquesta situació, Castelló en Moviment advoca amb caràcter general per un canvi en el marc legislatiu compromès amb l’estabilitat laboral que permeta sancionar el frau en la contractació, respectant les necessitats temporals que puguen tindre les empreses. En el cas de Castelló, «apostem per aprofundir en el cooperativisme i per explorar noves vies que amplien i milloren el nostre model productiu» ha explicat Peñalver. En aquest àmbit s’emmarca la proposta de crear un Parc Agrari, que com explica del Señor, «permetria reactivar l’agricultura del nostre terme municipal i seria un primer pas, modest però decidit, per a facilitar la formació i l’accés a terres a un nombre de persones, xicotet al principi però amb  vocació de créixer, interessades en l’agricultura com a forma de vida. A més això tindria repercussió en el comerç de proximitat generant un focus d’economia circular complementari al ja existent a la ciutat”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *