Miércoles, 21 de agosto, 2019  |  
Benlloch advoca pel vot útil i per no fer perillar projectes com la Ronda l’obra de la qual arrancarà la setmana vinent Benlloch advoca pel vot útil i per no fer perillar projectes com la Ronda l’obra de la qual arrancarà la setmana vinent

- 15 mayo, 2019 -

La Tertúlia de Festes de Sant Pasqual de Castellón Información i Vila-real Informació arriba a la seua recta final i ho fa amb una... Benlloch advoca pel vot útil i per no fer perillar projectes com la Ronda l’obra de la qual arrancarà la setmana vinent

La Tertúlia de Festes de sant Pasqual de Castellón Información i Vila-real Informació arriba a la seua recta final i ho fa amb una sessió d’allò més intensa i és que no tan sols autoritats locals i autonòmiques han acompanyat Ximo Tirado, el director, i els redactors Rafa Mezquita i Soumaia Nejjar, també ho han fet personalistats del món associatiu, de la cultura i empresarial. Pasqual Broch, de la Comunitat de Regants, Xavi Ochando, Trobadorets, Dora Llop, José Benlloch, Juanjo Ortells i Sergio Fuster de la Cooperativa Catòlico-Agrària, Mónica Oltra, Mari Parra, Josep Pasqual Sancho i Pascual Cándido

Castellón Información/S.N.

Tercer dia i penúltim de la Tertúlia de Festes de sant Pasqual de Castellón Información i Vila-real Informació al saló d’actes de la Comunitat de Regants, el president de la qual ha iniciat la sessió radiofònica al migdia. Pasqual Broch, que va ser mantenidor de l’acte de proclamació de la reina i dames 2019, és el president de la Comunitat de Regants que enguany compleix 150 anys. Broch ha assegurat que en aquest aniversari s’han replantejat moltes iniciatives i entre elles s’està estudiant optar a unes ajudes a la racionalització de l’aigua i l’ús d’energies alternatives perquè s’ha incrementat el consum energètic. Així mateix, com a expert agrícola, a la crisi citrícola i ha assegurat que la rendibilitat és més possible en parcel·les menudes que en grans i ha destacat que el futur està en una agricultura més variada, no tan centrada en un sol producte com la clemenules o altres varietats de cítrics, i aposta per l’alvocat, “ja que el canvi en les condicions climatològiques farà que aquesta zona siga idònia en un futur per al seu cultiu”. Així mateix lamenta que els productors de la Plana no han treballat per posar en valor la diferenciació i la qualitat d’aquest producte. “No s’ha treballat en la diferenciació i és que estem segurs que els nostres cítrics són els millors del món. Per altra part, no pot ser que l’agricultor patisca pèrdues mentre el preu final del producte ha pujat un 7% en les cadenes comercials respecte l’any passat”.

tertulia dimecres 10JPGTambé ens ha visita el regidor d’Economia de l’Ajuntament de Vila-real, Xavi Ochando, que ha destacat el bon desenvolupament de les festes fins ara i venia de la presentació del núm. 21 de la revista Font a la Casa dels Mundina. Ochando, que s’acomiada de la política, ja que és la seua última legislatura i no està en la candidatura de Compromís, que encapçala Josep Pasqual Sancho. El regidor ha destacat la gran tasca feta pels tècnics de la seua àrea. “Han aconseguit més de quatre milions per a Vila-real en plans d’ocupació que han permés que més 400 famílies tinguen treball”. Per altra banda, apunta que l’única espina que té després dels últims anys és no haver pogut escometre la remodelació de la Regidoria d’Economia, ubicada en l’antiga Cambra Agrària, i també de les oficines del Mercat Central. “És necessària per a millorar més encara el servei i que els treballadors puguen desenvolupar més bé encara la seua tasca, sempre en benefici de la ciutadania”. Sobre el seu futur polític no ha volgut pronunciar-se i tan sols ha dit que de moment tornarà al seu treball de sempre i que no sap que li oferirà el futur”.

La nota musical de la jornada l’ha posat el Grup Trobadorets. Pau Sancho, que ocupa el número sis de la llista de Compromís a l’alcaldia de Castelló, ha comentat també els comicis i ha demanat a la ciutadania votar amb trellat. “Afortunadament hi ha moltes opcions polítiques i la gent no ha de pensar en el vot útil o en l’opció menys dolenta, sinó, en la que més d’acord estiga”. Així mateix la formació musical ha delectat als presents amb diversos temes del seu àlbum ‘A Xalar’ que ha animat l’ambient a l’històric edifici. La regidora del PP de Vila-real i habitual de la Tertúlia de Ximo Tirado, Dora Llop, també ha estat present i ha comentat el desenvolupament de les festes fins a la data.

 

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha pres el relleu i l’acompanyat en la primera part de la seua intervenció, el gerent i el director de la Cooperativa i Caixa Rural Vila-real, Juanjo Ortells i Sergio Fuster, entitat que enguany celebra el seu Centenari. Ortells i Fuster ha comentat el bon funcionament de la tenda inaugurada recentment i la resta d’actes programats per a commemorar l’efemèride.

 

Per altra banda, Benlloch ha celebrat que és bon moment per a Vila-real i “la ciutadania ha de votar amb responsabilitat, ja que hi ha molt en joc i aquest equip de govern té un valor que altres no tenen, com l’experiència i la credibilitat i ha assegurat que la setmana que ve comencen les Obres de la ronda-sud-Oest i s’ha aconseguit un acord històric amb Almassora que permetrà el tancament de la depuradora de Vora Riu i avançar en aspectes com la urbanització del Pai Madrigal. “Estic escoltant propostes molt desbaratades i que no són viables com la baixada dels impostos. M’agradaria que també digueren de quina partida llevarien els diners que en impostos rebaixarien, ja que el que està clar és que cal equilibrar. A més, a pesar de totes les crítiques que rep, hui hem conegut que som el municipi de Castelló amb els impostos més baixos i som per desé més la ciutat de la Comunitat amb menys atur”, ha manifestat. Per la seua banda, obri la porta a reeditar el pacte actual de Govern, també amb Cs però no amb el PP”.

La vicepresidenta en funcions de la Generalitat, Mónica Oltra, ha participat també en el programa de hui junt amb la directora d’Internacionalització en funcions, Mari Parra, i el candidat a l’alcaldia per Compromís i regidor, Josep Pasqual Sancho. Oltra ha explicat que després dels darrers comicis les negociacions estan en marxa i obri la porta a un Govern del Botànic II, “com l’han batejat algunes persones. Encara que ara venim amb més experiència i més coneixements, aleshores hi haurà canvis, i pel que fa als acords de Govern, aquests faran referència al qué però també al qui”.

Per últim, el pintor vila-realenc Pasqual Cándido ha tancat el programa i ha explicat que amb la mostra ‘El Fruit de l’Aigua’ que acull en aquests moments la seu de la Comunitat de Regant s’ha volgut posar en el centre el valuós element i també la vida que fa possible com és el cas de la fruita, i mes concret els cítrics. “Juan Llorens Bort, jo mateix, Mapi Capella, Melchor Zapata, Luis Bolumar i l’escultor Ricardo Gil hem intentat cada un amb el seu estil personal i obra conformar una exposició conjunta i el resultat ha sigut molt especial, així que convide a la ciutadania a visitar l’exposició, que culminarà amb mural conjunt de mà de tots els artistes participants”.

També ens ha visitat la responsable de Comunicació de Mercadona, Alejandra Joanes, i la responsable d’Internacional, Jessica Lluch.

kdk.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *