Jueves, 26 de abril, 2018  |  
Ferrando lamenta que l’accés ferroviari sud al port de Castelló només reba 3 milions dels 82 necessaris Ferrando lamenta que l’accés ferroviari sud al port de Castelló només reba 3 milions dels 82 necessaris

- 17 julio, 2017 -

La Secretària Autonòmica d'Hisenda considera que l'estat amb el sistema de finançament discrimina i maltracta als pobles de Castelló Ferrando lamenta que l’accés ferroviari sud al port de Castelló només reba 3 milions dels 82 necessaris

La Secretària Autonòmica d’Hisenda considera que l’estat amb el sistema de finançament discrimina i maltracta als pobles de Castelló

Castellón Información

La Secretària Autonòmica d’Hisenda de la Generalitat Valenciana, Clara Ferrando, la diputada de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, i el diputat a la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, han conversat a la Llotja del cànem de Castelló sobre la modificació del sistema de finançament autonòmic i la falta d’inversions del govern central als Pressupostos Generals de l’Estat de 2017.

Ferrando considera que “l’Estat discrimina i maltracta el País Valencià amb un sistema de finançament que condemna la nostra gestió política i ens relega a ser ciutadans de segona. En concret, en les comarques de Castelló la discriminació es plasma de manera evident en una reducció de les inversions a la meitat respecte a l’exercici passat”.Públic Xarrada

La Secretària Autonòmica ha recalcat que sistema de finançament ha de reformar-se de forma urgent: “Cada any ens fan falta 1300 milions d’euros per equiparar-nos a la mitjana de despesa de les Comunitats Autònomes. A més a més, som l’únic territori amb un PIB per davall de la mitjana espanyola, 12 punts inferior, i que resulta aportadora neta al sistema de finançament autonòmic, una anomalia que ens empobreix cada any”.

Ferrando ha explicat que “el deute històric de l’Estat amb el País Valencià, generat per un sistema de finançament injust, puja ja a 20.000 milions d’euros, uns diners que podrien acabar en esta legislatura amb tots els barracons escolars i amb les llistes d’espera en sanitat”.

Per la seua banda, Marta Sorlí ha exigit “inversions urgents com l’accés ferroviari sud al port de Castelló que només rebrà enguany 3 milions, quan el projecte necessita 82, o l’autovia del port, que només té pressupostat 100.000 euros dels 2 milions del projecte”.

Sorlí ha lamentat que “resulta impossible que Castelló recupere l’activitat econòmica després de la crisi o es dota al territori de les infraestructures necessàries. Els pobles de Castelló haurien de rebre per població 90 milions d’euros i només en rebrà 76″.

La diputada assegura que continuarà “reclamant inversions en la variant de l’N-340 entre Castelló i Benicàssim, que ara a l’estiu és un mostra patent de l’abandonament per part de l’Estat que han de patir milers de castellonencs i de visitants cada dia. També exigim inversions en infraestructures de Rodalia de Castelló-Vinaròs, que vertebra el territori i és un servei públic fonamental per a milers de ciutadans, sobretot de classes mitjanes i populars, o en la construcció de l’Arxiu Històric Provincial.

Google+
Whatsapp Telegram

No hay comentarios por el momento.

Se el primero en dejar un comentario abajo.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *