Domingo, 5 de abril, 2020  |  
Compromís per Vila-real reivindica el seu paper en l’eixida a la llum del cas Piaf amb la creació de la comissió d’investigació en 2011 Compromís per Vila-real reivindica el seu paper en l’eixida a la llum del cas Piaf amb la creació de la comissió d’investigació en 2011

- 7 febrero, 2019 -

Cortells ha posat sobre la taula la unió entre de la trama amb el cas Gürtel, del qual és una ramificació “amb la presentació... Compromís per Vila-real reivindica el seu paper en l’eixida a la llum del cas Piaf amb la creació de la comissió d’investigació en 2011

Cortells ha posat sobre la taula la unió entre de la trama amb el cas Gürtel, del qual és una ramificació “amb la presentació d’alcaldables del PP a l’Auditori”

Castellón Información

El portaveu adjunt del grup municipal de Compromís per Vila-real, Josep Pasqual Sancho, i el regidor Santi Cortells, han reivindicat l’actuació de Compromís contra la corrupció a l’Ajuntament des de la seua arribada al 2011.

Després de conéixer en els darrers dies que el jutge del conegut com a cas Piaf ha decidit seguir endavant amb el procediment i manté els indicis de delicte i grau de temptativa contra els exgovernants del PP, Sancho ha explicat que “una vegada més, venim a parlar sobre un tema del que, per sort, cada vegada en parlem menys a Vila-real: de corrupció”. “Perquè des de la nostra arribada al 2011 a l’equip de govern, fent fora al PP, hem posat en mans de la justícia tot allò que no hem vist clar, defensant així els interessos i els diners de tota la ciutadania on s’ha de fer, als jutjats”, manifesta.

No obstant això, el regidor lamenta que “encara hi ha una ferida oberta que ens preocupa i que, per sort, van poder aturar alguns companys de Compromís que ja no estan ací, com l’actual secretari autonòmic d’Inclusió, Alberto Ibáñez, que va ser l’encarregat de crear i presidir la comissió específica d’investigació que va traure a la llum i va fer el seguiment de tota la trama en la qual el PP utilitzava, presumptament, la connivència d’una empresa per a saquejar les arques municipals”. “Entre això i les sentències milionàries que el PP ens va deixar com a record, aquesta ciutat difícilment alça el cap. Com per a pensar-se tornar a votar-los”, afirma.

Sancho destaca que aquest procés judicial és el resultat d’haver estat “un dels primers ajuntaments en no pagar el deute il·legítim heretat del PP” i recalca que “la justícia és lenta, però arriba i pensem que estem arribant al desenllaç d’un procés que encara serà llarg i que està sent molt dur per a aquesta ciutat”. A més, afig que “a banda de frenar el pagament de 600.000 euros en factures falses -la qual cosa van corroborar els funcionaris de la casa-, i del treball per a esclarir moltes qüestions encara sense resoldre, falta que la justícia i que els implicats, entre ells l’exalcalde Rubert, declaren i diguen la veritat”. Per al representant nacionalista “queda clar, més que mai, que Vila-real necessitava un canvi de govern” i qualifica com a “crucial” la gestió de Compromís. “Per a nosaltres és molt important seguir endavant amb aquesta lluita i tancar un episodi negre per a la ciutat”, assegura.

Per la seua banda, Cortells ha recordat que “aquest no és un cas aïllat” i ha posat sobre la taula la unió entre el cas Piaf amb el cas Gürtel, del qual és una ramificació. “La documentació del cas Gürtel és ben extensa i fa referència als actes organitzats per Orange Market, que també van arribar a Vila-real, concretament al 2007, amb la presentació d’alcaldables del PP a l’Auditori”, explica, “a la llista de Juanjo Rubert hi havia cares tan conegudes com la d’Héctor Folgado, Dora Llop o Marisa Mezquita, actualment l’oposició. Alguna cosa hauran de dir”. Tanmateix, recorda que “aquesta sagnia se suma als més de nou milions d’euros que vam trobar als calaixos al 2011 i als sobrecostos de Ciegsa, que obra que construïa, obra a la qual unflava el preu”. “Una situació que va destapar el conseller d’Educació i company de Compromís, Vicent Marzà”, indica, “sense oblidar els més de 30 milions d’euros que portem pagats en sentències en set anys... una suma que ascendeix a més de 50 milions d’euros en malbaratament, corrupteles i amiguitos del alma”.  En la mateixa línia, es pregunta per què el PP no ha demanat disculpes encara en nom del seu partit. “Per decència i ètica haurien d’haver-lo fet”.

Per últim, Josep Pasqual Sancho assegura que “16 anys del PP van ser massa per a la ciutat. Els veïns no s’ho mereixien” i ha aclarit que “des de Compromís per Vila-real volem arribar fins al final i que qui l’haja fet, que la pague. No anem a deixar de reivindicar que volem justícia”. Al mateix temps, afirma que confia en la independència judicial i apunta que “respectarem qualsevol decisió que es prenga, però esperem que vaja en la línia correcta, que és simplement la de fer justícia i la de defensar a tots els ciutadans i ciutadanes”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *