Miércoles, 19 de febrero, 2020  |  
Fisioterapeutes de la Comunitat demanen a Vila-real que actue contra un centre terapèutic que ofereix serveis per personal no qualificat Fisioterapeutes de la Comunitat demanen a Vila-real que actue contra un centre terapèutic que ofereix serveis per personal no qualificat

- 8 febrero, 2019 -

El Col·legi Oficial ha enviat un escrit al consistori informant-lo que sota l'empar de la llicència municipal, el centre posa en risc la salut... Fisioterapeutes de la Comunitat demanen a Vila-real que actue contra un centre terapèutic que ofereix serveis per personal no qualificat

El Col·legi Oficial ha enviat un escrit al consistori informant-lo que sota l’empar de la llicència municipal, el centre posa en risc la salut dels ciutadans

Castellón Información

El Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana (ICOFCV) ha posat en coneixement de l’Ajuntament de Vila-real que, a l’empara d’una llicència municipal, en un centre de la localitat s’estan oferint i publicitant serveis sanitaris propis dels fisioterapeutes per persones i entitats que no estan emparades per la Llei i que manquen de la capacitació necessària, la qual cosa comporta greus i nefastes conseqüències per a la salut dels possibles veïns que puguen acudir per a ser tractats.

En concret, s’ha comunicat que en aquest centre s’ofereixen tractaments per a la rehabilitació de lesions com a massatge terapèutic, descontracturant, quiromassatge, osteopatia, fascioterapia i reflexologia. És a dir, actes amb finalitat sanitària propis de la Fisioteràpia (d’acord a l’ORDRE CIN Llei d’Ordenació de les professions sanitàries) que estan sent prestats per qui no és fisioterapeuta i un centre obert sense la corresponent llicència sanitària.

El Col·legi, que va conéixer la irregularitat després de rebre diverses queixes de ciutadans i de col·legiats, ha subratllat en el seu escrit els riscos per a la salut que suposa aplicar tècniques de teràpia manual, tractament de lesions, contractures, així com qualsevol altre tipus d’acte fisioterapèutic per personal no hàbil.

Així mateix, el ICOFCV ha recordat a l’Ajuntament de Vila-real que d’acord a la Llei de Salut de la Comunitat Valenciana correspon als municipis, en l’àmbit de les seues competències, imposar sancions per la comissió d’infraccions lleus i greus en aquest àmbit així com adoptar les mesures especials que procedisquen.

En la mateixa línia, el Col·legi ha sol·licitat al consistori que comprove el denunciat i que adopte les mesures oportunes a l’efecte de parar de manera immediata les activitats notificades i, si escau, que òbriga l’oportú expedient sancionador. A més, l’ICOFCV ha requerit a l’Ajuntament que com a mesura cautelar retire tota la publicitat del centre que puga induir a error a la ciutadania i que tinga al Col·legi com a interessat i part en l’expedient administratiu que es aperture.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *