Lunes, 21 de enero, 2019  |  

- 6 febrero, 2018 -

Ignasi Garcia. Seté Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Castelló i Regidor Delegat de Transparència i Modernització. Avui a les dotze, tenim el plenari per aprovar els... Avui és el dia

Ignasi Garcia. Seté Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Castelló i Regidor Delegat de Transparència i Modernització.

Avui a les dotze, tenim el plenari per aprovar els pressupostos del 2018. Arribem un poc tard però els aprovarem. La ciutat ho necessita.

Aquests pressupostos estan centrats, i molt, en les persones, i això es nota en la seua despesa, els principals increments que realitzem són en les polítiques d’inclusió social i d’ocupació. Fiquem recursos per tenir una ciutat més neta, millor transport públic, per mantenir i cuidar les nostres escoles. Volem una ciutat que siga participativa, que puga viure la seua cultura i sobretot que la seua gent tinga un lloc per viure.
No s’equivoquen, els pressupostos no són la panacea, després cal gestionar. Que les accions que vulguem fer estiguen pressupostades és bàsic, però perquè funcionen cal treballar dia a dia des del govern. Massa vegades, i encara ara veiem a la vella política fent partidisme amb els pressupostos, prometent a col·lectius meravelles sols perquè el seu nom ix en un apunt comptable, però això sols són diners, i el que realment importa som les persones.

Perquè han de saber que la nostra inversió en transport públic ha suposat que passem del cinc a sis milions i mig de viatgers, i això significa menys cotxes als nostres carrers i menys contaminació. Que aquest 2017 vam ajudar econòmicament 34 famílies a no perdre la seua casa per una hipoteca injusta, més desenes de consultes i assessorament. Que hem doblat els visitants que gaudeixen de la ciència al Planetari. Que milers de xiquetes i xiquets han vist dignificat les instal·lacions escolars o han participat en un projecte tan engrescador com el pinta escola. Perquè centenars de persones a través de la llançadora de cooperatives, els diferents programes que tenim amb Conselleria o amb els Jornals de vila, han rebut formació i s’han incorporat al mercat de treball, com autònoms, per primera vegada, per adquirir experiència retribuïda, o per tornar a entrar al mercat laboral després de molts anys fora.

Perquè els motius per votar a favor els pressupostos avui, no és el nom de la partida, ni la xifra que li segueix, és que el pressupost està ple de polítiques per fer millor, justa i feliç la vida dels veïns i veïnes de Castelló i el Grau.

Google+
Whatsapp Telegram


  • Lo mateis de sempre Ignasi y si no fore aisina Castelló, Castilion, o “Kastilgone ripa demare” no se haguere desarrollat de la forma que a pasat de un poble gran a una grans ciutats.

    Responder

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *