Miércoles, 28 de octubre, 2020  |  

- 31 enero, 2017 -

Tomàs Escuder Palau. Compromís per Castelló. Els castellans, de retruc els espanyols, tenen una d’aquelles frases contundents per afirmar el seu posicionament ideològic. On... Sobre rectificar la dreta

Tomàs Escuder Palau. Compromís per Castelló.

Els castellans, de retruc els espanyols, tenen una d’aquelles frases contundents per afirmar el seu posicionament ideològic. On siga i com siga. Solen dir allò de “Sostenella y no enmendalla” .

No tots els espanyols la gasten , clar. Però els que si que ho fan, encara que no ho volen reconèixer, són els polítics de la dreta.

N’acabem de tindre una mostra més  fa dos dies. I no és la primera vegada ni serà , òbviament, la darrera. Es el que va en el seu tarannà: poc de diàleg,  escassa atenció als altres posicionaments i menyspreu per les opinions d’altri. Es clar. I sense entrar en disquisicions  polítiques  podem dir que  la dreta no té ideologia, la dreta té praxis.

O una pràctica que la converteixen en ideologia si els cal. Però el que val, com ho val per a tota la gent que té por, és mantindre’s en la seua.

I ve al cas  dir-ho perquè un conspicu representant d’aquesta por, d’aquesta dreta espanyola que ens governa, acaba de soltar la seua referint-se a l’embolic de l’extinta RTVV.

El senyor Fabra, Alberto, ex president de la Generalitat Valenciana, diu ara que ho han fet  bé, que van actuar com calia, que era el que tocava. I la veritat és que no. Que no.

Van tancar la televisió i la ràdio i les possibilitats d’aquestes perquè els venia malament, com sempre els ha vingut que  la gent valenciana tinguera uns mitjans de comunicació on poder reconèixer-se com a tals.

Ho van tallar, van fer callar aquests mitjans d’expressió perquè , malgrat l’ús pervers que en feien des del PP, els molestava, com els ha molestat sempre que el poble valencià anara prenent consciència a través d’aquest sistema tant potent de distribució ideològica, d’una unitat existent. Ni que fora unitat territorial. Que ja significa alguna cosa…

Unitat que, torne a dir- malgrat la utilització barroera i maligna , anava construint-se ni que fos a contracorrent. I malgrat ells.

Ara, l’expresident i la senyora Bonig diuen que ho van fer bé I que gràcies a això no es tancarien hospitals o escoles. Mentida. Mentida pura i dura perquè mentre es desbocaven malgastant en la plantilla de RTVV al mateix temps feien facturacions dobles o emplenaven l’hospital provincial de Castelló o Penyeta Roja amb amics i coneguts o familiars.

El que volien era destrossar el poc que es feia, ben poc realment per part seua, des d’aquests mitjans de comunicació.

Però clar, reconèixer això, o lo dels ‘enchufes’  o tant de descontrol no entra en els seus propòsits. A aquesta dreta els encanta allò de “sostenella…”.

Aquesta és la forma com la dreta més autoritària, descendent de la mentalitat franquista més pura, reacciona. No mai un mea culpa. Ni ara pel tancament de la RTVV, ni per tantes i tantes errades que  no escriurem ací , que paga la gent de a peu i que tenen poca veu.

El diàleg com a forma de convivència i d’encarar els problemes, siguen els socials o els personals, no és la seua ferramenta habitual  de treball.

No cal sinó repassar el seu historial, tant recent com en el temps, per a comprovar-ho. Els senyors  i senyores del PP estan acostumats a allò del ‘ordeno y mando’. Pura essència del més valuós espanyolisme.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *