Domingo, 20 de enero, 2019  |  

- 8 febrero, 2018 -

Tomàs Escuder Palau. Compromís per Castelló. Hi ha actituds en les que la dreta no deuria caure.  Perquè la dreta, la política especialment, té... No és de dretes

Tomàs Escuder Palau. Compromís per Castelló.

Hi ha actituds en les que la dreta no deuria caure.  Perquè la dreta, la política especialment, té assumit com un ideari bàsic que una vegada acceptat un criteri ja no es modifica.  Però clar… això sempre que no supose anar contra els interessos del moment.

En termes polítics això sol donar rendiment. I en dona perquè la societat, generalment parlant, té tendència a desitjar que res no canvie.  Fins ací tot perfecte perquè és pura lògica. Tota una altra cosa és quan per raons no massa ètiques es produeix un canvi. I això pot passar en totes les formacions polítiques i fins i tot al si de les congregacions religioses o en la fira. Però , com diem al principi, en general  la dreta sosté una paraula … si li convé.

I ara resulta que quan li convenia fer el canvi de nom de poblacions com L’Alcora o Vila-real les va fer i prou. I ara tota la dreta, Ciudadanos i el Partit Popular, es neguen a modificar el nom de Castelló i donar-li la grafia que els experts diuen que és la forma correcta . La història ho avala i també el desig de la gent a qui aquest tema li agrada o interessa.

I per quina raó s’oposen aquests partits? En realitat , fins i tot quan voten a favor, la seua ideologia fonamental i primària  es  basa en raons  polítiques més que no en bases ètniques o socials. Els dos partits manifesten un odi considerable a tot allò que siga distint del que Castella, l’esperit castellà , espanyol , imposa. No accepten altra visió de la vida , i de la política, que no siga la seua.  I prou. I en això es mostren com la dreta poc dialogant que sempre ha estat la que  impera en Espanya. No és de dretes, d’aquesta dreta cavernícola, immòbil, rectificar o mirar d’entendre altres formes de pensament. Per a eixa dreta poc importa la lògica o la raó científica, i si pogueren encara negarien ( alguna dreta ho fa) l’evolucionisme. I no rectifiquen mai perquè tenen por. Aquesta és una de les seues marques diferenciadores: tindre por. De qualsevol canvi. Ni que siga d’un topònim. Perquè aquests formen part de les veritats eternes. Com Espanya o Xodos.  I de l’escassesa de la ment d’aquesta dreta en parlen les raons per a no voler el canvi d’un nom de lloc.

Tan elemental com això:  la dreta  té una idea del món uniforme segons els seus desigs.

 

Google+
Whatsapp Telegram


 • ¿Con su sectarismo y xenofobia hasta donde piensan llegar? Ustedes confunden normalización con imposición. ¿Hasta cuando van a seguir eliminando derechos y libertades a los ciudadanos? Ya lo han hecho con la educación. Ahora están comenzando con la sanidad.
  Sus “expertos” han hecho lo que ustedes querían oír y,así,tener la excusa perfecta para montar el lío que están montando.
  Repito,su sectarismo,su xenofobia,su supremacía,su racismo,da asco.
  Los de antes, unos ladrones. Los de ahora,unos impresentables sectarios.
  Con cuatro concejales y el 13%’de votos,se creen los reyes del mambo.
  Así nos va. Estamos pasando de Guatemala a Guatepeor. Quina merda!!

  Responder

 • Expertos de que igual de expertos que aquel que mire documentos antiguos de la historia , no son expertos por haber inventado nada, y en todo caso si se quiere cambiar el nombre que se haga un referemdum y la ciudadania disponga, pero cambiarlo porque si no es democratico es DICTADURA PURA Y DURA. y entonces nos vamos a CASTALIA , o ese nombre es falso Sres de Compromis.

  Responder

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *