lunes, 30 de noviembre, 2020  |  

- 1 octubre, 2015 -

Pau Sancho Puerto. Secretari de Sectorials Compromís per Castelló. Estos dies s’està comentant molt sobre la possible confluència o no entre Compromís i altres... De partits i coalicions

Pau Sancho Puerto. Secretari de Sectorials Compromís per Castelló.

Estos dies s’està comentant molt sobre la possible confluència o no entre Compromís i altres forces de l’esquerra, principalment Podem. Més enllà de les valoracions personals en la Coalició Compromís ens ha faltat debat intern i informació.

Crec que no hem fet bé les coses. Sóc dels que pensen que dins d’una coalició les decisions s’hi han de prendre en conjunt. Els militants no hem rebut cap informació ni de l’estat ni de les condicions de les negociacions. Sense aquesta informació és absurd fer qualsevol tipus de debat.

Però la cosa no acaba ahí. Cadascuna de les branques que forma Compromís: Bloc, Iniciativa, Els Verds i Gent de Compromís, han dit o fet la seua sense pensar en cap moment en el bé comú. Iniciativa, de la qual forme part, ha pres partit pel Si, sense consultar ni a les bases ni a la resta de companys. Els Verds han pres el mateix camí. El Bloc, pot ser enfadat per la decisió d’Iniciativa, fa un referèndum vinculant entre la seua militància. GdC demana poder votar al referèndum del Bloc. Enfront de la negativa munten la seua pròpia consulta en la mateixa pregunta que el Bloc… un gavell de tres parells de nassos.

No dic jo que les decisions no siguen correctes, no. Sí que ho són, però si volem fer gran la Coalició, no podem anar cadascú per on ens semble bé. Hem de tindre clar que el camí i el futur passa, SI o SI, per Compromís. La gent vol Compromís i vota Compromís.

Això sembla que ho tenim tots i totes clar. Doncs… fil a l’agulla. Si volem fer-mos més grans, encara hem d’aprendre a parlar d’Iniciativa, Bloc, Verds o Gent de Compromís de portes en dins. De cara a fora tots i totes som Compromís i només Compromís. Les discussions, dins de casa, en la porta tancada i en la veu baixeta, que el veí té ganes de fotre.

Google+
Whatsapp Telegram