Jueves, 24 de mayo, 2018  |  

- 15 mayo, 2017 -

Domingo Vicent. Portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de Vila-real. La crisi ha arrasat a la classe mitjana i treballadora. 60.000 empreses y 50.000 treballadors... L’huracà de la morositat

Domingo Vicent. Portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de Vila-real.

La crisi ha arrasat a la classe mitjana i treballadora. 60.000 empreses y 50.000 treballadors han acabat desapareixent i pagant els plats trencats d’una gestió ruïnosa del PSOE primer, negant l’evidència de la recessió i d’un PP, després, borratxo de corrupció i de retallades.

Però, un dels principals problemes que sempre han arrossegat autònoms i xicotets empresaris ha sigut la morositat de les Administracions. Les mateixes Administracions que ofeguen als ciutadans en els seus impostos i els fan pagar interessos si es retarden, una fatal contradicció.

I el paradigma d’aquesta situació no el tenim molt lluny. L’Ajuntament de Vila-real ha convertit als proveïdors en els seus bancs no pagant-los quan toca. Uns bancs que serveixen per a finançar els 1,2 milions de Comunicació i Propaganda condensats en un llavat de cara com és el recent Pla de Comunicació elaborat pel Govern i que Cs ha demanat que es publique obertament en la web municipal.

Però, és que no sols no els paga quan toca, sinó que els menteix prometent que la situació va a canviar ple darrer ple. Ja han sigut dos regidors d’Hisenda els que han repetit la mateixa cançoneta i a l’hora de la veritat res de res, com es sol dir “las palabritas se las lleva el viento, las palabritas se las lleva el aire”. Doncs, l’huracà en Vila-real encara no ha acabat.

No ha acabat perquè segons va afirma el regidor d’Hisenda, Francisco Valverde, l’equip de Govern té com a objectiu duplicar els autònoms, però en Cs ens preguntem per a què? Si no són capaços de complir amb els que tenen, per a què ne volen més? Una altra mostra de cinisme i de Govern de revista.

Així mentre els retards en el pagament es repeteixen sense conseqüències, el Consistori sí que exigeix als autònoms que paguen quasi un deu per cent més de Contribució en el període establert per la llei.

Doncs des de Cs volem recordar als xicotets empresaris de Vila-real que el reglament de facturació és clar i els indica quan han d’emetre la factura pels seus serveis i en quin termini han de cobrar. És a dir, una faena feta hui s’ha de facturar hui i cobrar en 30 dies. Ni més ni menys i malauradament el període mig de pagament actual per part del sector públic és de 71 dies.

Per aquesta raó, els nostres companys en el Congres dels Diputats han doblat l’aposta per lluitar contra la morositat, perquè la realitat és que PP i PSOE han mirat cap a un altre costat durant massa temps. Així presentarem una Proposició de Llei en la qual complirem amb una antiga reivindicació de PIMES i autònoms com és l’aprovació d’un règim d’informació i sancions amb l’objectiu d’assegurar el compliment dels terminis legals de pagament vigents per part de les empreses i de les Administracions Públiques.

 

En aquesta nova llei contemplada en el pacte d’investidura amb el Govern, donarem una resposta àgil, ràpida i més transparent per a que els negocis puguen cobrar quan toca, per a que no els seguisca passant el que els passa als proveïdors de Vila-real. Aquesta és la forma de treballar de Ciutadans complint i fent complir els acords signats, condicionant i fent política útil des de les institucions. La resta és espectacle.

Google+
Whatsapp Telegram

No hay comentarios por el momento.

Se el primero en dejar un comentario abajo.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *