Viernes, 14 de agosto, 2020  |  
Castelló sol·licita finançament per instal·lar plaques fotovoltaiques a Tetuan XIV i estalviar 25.000 euros a l’any Castelló sol·licita finançament per instal·lar plaques fotovoltaiques a Tetuan XIV i estalviar 25.000 euros a l’any

- 3 julio, 2020 -

El projecte, que reduirà la contaminació i els costos energètics, recuperarà la inversió al quart any de l'execució Castelló sol·licita finançament per instal·lar plaques fotovoltaiques a Tetuan XIV i estalviar 25.000 euros a l’any

El projecte, que reduirà la contaminació i els costos energètics, recuperarà la inversió al quart any de l’execució

Castellón Información

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló avança en l’impuls de l’eficiència energètica a la ciutat i ja ha ultimat el projecte per a instal·lar plaques fotovoltaiques en la dependència municipal de Tetuan XIV. El departament de Fernando Navarro ha demanat finançament a la convocatòria d’ajudes de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial d’energies renovables per executar aquesta actuació, que tindria un cost de 162.000 euros i propiciaria un estalvi energètic de 25.032 euros a l’any.

«L’Acord Verd d’Europa ens obliga a descarbonitzar completament l’energia i l’economia en 2050, la Llei Valenciana de Canvi Climàtic fixa l’objectiu de reduir el 40% d’emissions de CO2 i l’Acord de Fadrell vam aprovar en Ple durant aquest mandat el mateix compromís. Necessitem accelerar les polítiques de transició energètica i aquesta inversió és un pas per promoure l’estalvi energètic en la dependència municipal de major consum. En l’Acord de Fadrell ens vam comprometre a emprar les dependències municipals per instal·lar renovables i amb aquest projecte iniciem eixe compromís», explica Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica.

Navarro destaca que l’eficiència energètica propícia una reducció de la contaminació i una una reducció dels costos energètics. Així, explica que el nou sistema d’autoproveïment projectat preveu un estalvi de 25.032 euros a l’any i i permetrà recuperar la inversió al quart any de l’execució. Indica que l’autoconsum representarà el 93% del total, que l’energia consumida serà un 75% més econòmica que l’actual i que hi haurà un garantia de producció de 25 anys.

Així mateix, indica que les emissions de contaminants baixaran forma considerable amb les energies renovables, concretament s’emetran 86,13 tones a l’any menys de CO₂ a l’atmosfera. El projecte fotovoltaic tindrà una potència de 220 kilowatts i i preveu generar una energia elèctrica de 297.000 kilowatts a l’any.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *