sábado, 16 de enero, 2021  |  
Castelló organitza un fòrum amb el teixit social vinculat per a compartir el diagnòstic del Pla Estatègic d’Habitatge Castelló organitza un fòrum amb el teixit social vinculat per a compartir el diagnòstic del Pla Estatègic d’Habitatge

- 25 noviembre, 2020 -

Tant Navarro com Garrido destaquen que aquest espai serviran a l'ajuntament per establir les polítiques dels pròxims anys" Castelló organitza un fòrum amb el teixit social vinculat per a compartir el diagnòstic del Pla Estatègic d’Habitatge

Tant Navarro com Garrido destaquen que aquest espai serviran a l’ajuntament per establir les polítiques dels pròxims anys»

Castellón Información

Les Regidories d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló han organitzat aquest dimarts en un fòrum participatiu amb associacions, agents i activistes vinculades a l’habitatge per a compartir el diagnòstic del Pla Estratègic d’Habitatge en el que han tractat la necessitat de mobilitzar l’habitatge buit de la ciutat (el 16% del total), activar lloguers socials o assequibles i promoure la rehabilitació sostenible.

Aquest taller forma part del procés d’elaboració del Pla Estratègic d’Habitatge encarregat per l’Ajuntament a la cooperativa Espai Comú. La Regidoria d’Habitatge va rebre fa tres setmanes el primer avanç del pla, ara obri un període de 10 dies perquè els participants en la trobada presenten les seues propostes i al desembre es presentarà el document definitiu amb un pla d’acció. La reunió ha comptat amb la participació dels regidors d’Habitatge i Transició Ecològica, María Jesús Garrido i Fernando Navarro, representants del col·legi territorial d’arquitectes, col·legi d’administradors de finques, agents immobiliaris, patronal provincial de la construcció, PAH, Sindicat de Llogaters, i tècnics de les àrees de l’Ajuntament de Planificació Urbana i Arquitectura.

«El Pla Estratègic d’Habitatge és un projecte vinculat al Pla General i ens servirà per a orientar les polítiques de l’Ajuntament en els pròxims anys, que seran decisius per a promoure nous drets que garantisquen l’habitatge digne per a tota la població així com un entorn urbà sostenible i just. És conegut que tenim un greu problema en el dret a l’habitatge que s’ha agreujat aquests anys i que ens planteja importants reptes als ajuntament; quant a desnonaments, increment del preu del lloguer, augment dels habitatges buits, necessitat de rehabilitació. Tenim la necessitat de promoure un marc polític que garantisca la funció social de l’habitatge», ha explicat la regidora d’Habitatge María Jesús Garrido.

Per part seua, el regidor de Transició, Fernando Navarro, ha reiterat que el Pla mostra la necessitat de rehabilitar el «parc envellit amb més eficiència energètica. El parc residencial és responsable del 40% de les emissions de C02 i si fem una política de transició energètica incidirà en la lluita contra el canvi climàtic».

Les dues regidories han abordat amb els agents del sector els objectius de mobilitzar part de les 13.000 habitatges buits i a fomentar lloguers socials que permetra cobrir la demanda de 4.200 habitatges socials. Espai Comú ha exposat les principals conclusions del diagnòstic, entre altres, un 18% del parc d’habitatge és lloguer (11.999 de 87.581), el 5% pertany a grans propietaris (amb més de 10 possessions), el 16% d’habitatges (13.000) estan deshabitades, i 7.000 habitatges urgeixen rehabilitació.

Google+
Whatsapp Telegram