Viernes, 22 de junio, 2018  |  

- 13 septiembre, 2017 -

López anuncia una exhibició dissabte que ve en la plaça Major amb un circuit per a recórrer amb els ulls tapats i manejant un...

El regidor José Luis López anuncia una exhibició dissabte que ve en la plaça Major promoguda per l’ONCE i Aspegui amb un circuit per a recórrer amb els ulls tapats i manejant un bastó

Castellón Información

El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha anunciat avui celebració d’una exhibició de Gossos Guia que tindrà lloc dissabte que ve, 16 de setembre, en la plaça Major. La demostració està promoguda pel Consell Territorial de l’ONCE a la Comunitat Valenciana i l’Associació d’Usuaris de Gossos Guia (Aspegui), amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïns i l’Ajuntament de Castelló.

López ha explicat que prèviament a l’exhibició, a partir de les 11:00 hores, “les persones que ho desitgen podran recórrer amb els ulls tapats i manejant un bastó o amb la tècnica guia, un circuit dissenyat expressament per al moment, la qual cosa els permetrà fer-se una idea de les sensacions que percep una persona cega en desplaçar-se per espais exteriors”.

Així mateix, el regidor ha manifestat que amb aquesta activitat “es pretén incidir en la difusió del treball que realitzen els gossos pigalls com a auxiliars de mobilitat de les persones cegues, sensibilitzar a la població sobre aspectes relatius a la discapacitat visual i donar a conèixer de forma directa, senzilla i pràctica la tasca que l’ONCE realitza des de 1938 en la prestació de serveis específics per a persones cegues i deficients visuals”.

Cal destacar que la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló ha sigut fonamental perquè aquesta activitat puga dur-se a terme amb èxit contribuint així a difondre entre els veïns de la capital de la Plana, una labor, la de l’ONCE i la dels Gossos guia, que fa possible que la vida de moltes persones siga cada vegada més normal.

Google+
Whatsapp Telegram

No hay comentarios por el momento.

Se el primero en dejar un comentario abajo.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *