Lunes, 24 de junio, 2019  |  

- 21 diciembre, 2018 -

Ignasi Garcia Felip. Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló. L’alzheimer és una malaltia terrible, et trau allò... Victimisme com a cortina de fum

Ignasi Garcia Felip. Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló.

L’alzheimer és una malaltia terrible, et trau allò que et fa ser qui eres, els teus records. I acaba condicionant com et relaciones amb tot el que et rodeja. La mirada d’aquells que la pateixen sovint està plena de desconcert i por.

Això si, aquesta, com tantes altres, no és una d’eixes malalties que sols pateix el malalt, la família que ha de veure com el seu ser estimat deixa de reconéixer-los, de recordar-los, de saber que està en casa, també la pateix.

Per açò, que l’Acord del Grau reobrim el centre de dia per malalts d’alzheimer, la Pineda, en el complex de Tetuan 14 és una d’eixes coses que ens ompli d’orgull. Una d’eixes coses que explica perquè estem governant, perquè déiem que veiem a rescatar persones.

Crec que qualsevol polític amb ànima mai haguera tancat un espai tan vital com aquest, tan necessari per al benestar de la gent, tan necessari per a tractar amb dignitat i humanitat a familiars i malalts, però encara així el Partit Popular el va tancar, va tancar el centre de dia per malalts d’alzheimer en Castelló.

Açò els hauria de posar la cara ben roja, però no, no és el cas. El Partit Popular, i en concret la seua portaveu la senyora Begoña Carrasco, llueix amb orgull aquesta medalla, en el llistat de barbaritats perpetrades pel seu partit polític.

Justament el regidor de benestar social de l’Ajuntament de Castelló escrivia un article sobre el tema la setmana passada, recordant el tancament del centre de dia pel PP i la reobertura per part del govern bipartit, complint així un dels punts de l’Acord del Grau.

El regidor, per encetar l’article, utilitzava com a títol ‘El Alzheimer de la señora Carrasco’ un títol d’entrada poc afortunat per a un regidor que està publicant en premsa. A partir d’aquí, el regidor, feia una explicació incontestable de com el Partit Popular va tancar el centre de dia per familiars de malalts d’Alzheimer després de dotze anys de funcionament, i com nosaltres el reobrirem amb una inversió aprovada per l’Acord del Grau d’1,5 milions d’euros.

Cal dir que davant d’aquest article la portaveu popular es va sentir molt ofesa, ja que un familiar seu pateix aquesta malaltia i va decidir contestar al regidor amb un article demanat respecte i acusant-lo d’haver creuat totes les ratlles inimaginables per aquest titular, sense haver tingut en compte que ella té un familiar en eixa situació.

Primer de tot cal dir que jo sóc dels que entén que, depenent del context, hi ha coses que podem dir i altres que no. M’explique, no és el mateix una conversa de barra de bar, una entrada en xarxes socials, un article d’opinió, un míting, una intervenció plenària o una moció a l’Ajuntament. Cada espai pot tenir un to diferent i això ho hem de tenir en compte a l’hora de jutjar els comentaris, a no ser que vulguem sobreactuar.

Personalment estic convençut que el regidor desconeixia la seua situació personal i també estic convençut que darrer d’ell no hi havia ànim d’ofensa, sinó de crítica. Però accepte i comprenc que la senyora Carrasco s’haja sentit ofesa. Segurament el títol no era apropiat.

Ara, davant d’eixe error, l’actuació de la senyora Carrasco és desproporcionada. Bàsicament, perquè personalitza un atac que va dirigit, no contra la seua persona, sinó contra les polítiques del seu partit i el seu discurs. Però sobretot, perquè el discurs que genera a partir de l’ofensa li serveix per a amagar els fets, el fet que després de dotze anys en funcionament el Partit Popular va tancar el centre de dia per malalts d’alzheimer, la seua ofensa li serveix per a amagar que és l’Acord del Grau qui el reobri i l’està ampliant.

Sincerament, no crec que els polítics hàgem de viure els problemes per actuar, hem de ser capaços d’escoltar a la gent i prendre decisions sense personalitzar-les, no obstant això en aquest cas puc dir que a la gent que tenim familiars amb eixa malaltia, més que l’ofensa d’un mal acudit o l’ús de llenguatge figurat, el que ens ofén és que la dreta tancara els centres de dia i el que ens alegra és saber que les famílies que ho necessiten ara tindran un espai i el suport de l’Ajuntament de Castelló.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *