Noticias Castellón
viernes, 19 de abril de 2024 | Última actualización: 19:37

Castelló treballa junt a Facsa en la implementació d' un projecte de tractament de l'aigua de la Marjaleria

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

El 'Pure Nature' té com a objectiu el tractament descentralitzat i basat en la naturalesa de l'aigua, així com la seua reutilització

Castellón Información

L'Ajuntament de Castelló impulsa els mecanismes de treball i col·laboració amb el sector empresarial de la ciutat per a incentivar la participació en projectes europeus de caràcter innovador que afavoreixen l'atracció de fons i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania a través de la posada en marxa de projectes. En aquest sentit, l'alcaldessa, Amparo Marco, i la directora de l'Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, s'han reunit amb responsables de Facsa per a abordar les iniciatives de cooperació públic-privada en les quals estan treballant en l'actualitat.

"Des de l'Ajuntament de Castelló continuem treballant per a captar nous fons europeus que ens permeten impulsar projectes que milloren la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. I ho fem també estimulant la col·laboració públic-privada, per a incentivar així al nostre teixit empresarial i contribuir a l'atracció de més inversions", ha explicat l'alcaldessa.

Castellón Reunión Facsa

En la trobada, celebrada per via telemàtica, van abordar els projectes en els quals estan col·laborant aquest 2020. Un d'ells és el Pure Nature, que es va presentar a finançament europeu a través del programa Horizon 2020, sobre purificació i reutilització de l'aigua utilitzant solucions innovadores basades en la naturalesa. Aquesta iniciativa innovadora ha passat la primera fase d'avaluació del programa europeu, i tant el consistori com el grup empresarial estan treballant en l'elaboració de tota la documentació i actuacions a presentar per a la segona i última fase d'avaluació.

El Pure Nature, que es desenvoluparia en la Marjaleria, té com a objectiu el tractament descentralitzat i basat en la naturalesa de l'aigua, així com la seua reutilització, restaurant el cicle hidrològic mitjançant l'increment d'infiltració i proporcionant als ciutadans un entorn més saludable. Contempla el desenvolupament de guies i eines per a la planificació, realització i operació de solucions basades en la naturalesa (SBN) que, de manera eficient i segura, purifiquen i reciclen l'aigua recollida de l'escolament i aigües residuals urbanes.

Una altra de les col·laboracions abordades en la reunió va tindre a veure amb l'entrada de Castelló en la xarxa de ciutats europees intel·ligents, la candidatura de les quals va ser triada la setmana passada per part de la Comissió Europea. A través d'ella, la ciutat entra a formar part del Intelligence City Challenge i això permetrà a Castelló, i al seu ecosistema empresarial d'innovació, preparar-se per a estar en l'avantguarda de les ciutats intel·ligents europees. I una tercera via de col·laboració públic-privada d'enguany té a veure amb el suport a la candidatura de Castelló per a participar en la iniciativa europea Capital Europea de la Innovació, la sol·licitud de la qual ha sigut presentada al juny i que està en fase d'avaluació en l'actualitat.