Miércoles, 15 de julio, 2020  |  
Castelló comença la neteja de platges abans de l’entrada a la Fase 2 Castelló comença la neteja de platges abans de l’entrada a la Fase 2

- 28 mayo, 2020 -

Com a novetat s'utilitzen les algues dels temporals per regenerar les dunes del Parc Litoral Castelló comença la neteja de platges abans de l’entrada a la Fase 2

Com a novetat s’utilitzen les algues dels temporals per regenerar les dunes del Parc Litoral

Castellón Información

Castelló ha començat aquest dijous els treballs d’adequació de les seues platges i del Parc Litoral. La Direcció Territorial de Costes, del Ministeri de Transició Ecològica, porta a terme per primera vegada aquesta actuació, en coordinació amb la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, impulsant una gestió més ecològica en la retirada de les algues de l’arena, que es reutilitzen per regenerar les dunes i els ecosistemes de vegetació del litoral.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha explicat que després de l’ultim temporal de Glòria “ens vam posar en contacte amb el Ministeri de Transició Ecològica per a vore quina era la gestió més adequada en el tractament de les algues acumulades a l’arena. Ens van recomanar que en volta de portar-les a la planta de reciclatge les soterrarem en les dunes per reforçar-les ja que es un substrat orgànic que contribueix a la seua recuperació”.

Navarro ressalta que s’ha apostat per “la gestió circular, en un mètode més ecològic i que propicia una reducció en la generació de residus”. Així mateix, ha indicat que l’acció de Costes ha implicat un estalvi a les arques municipals.

Operaris de Costes han iniciat aquest dijous les labors de neteja a les platges del Gurugú i del Pinar i les acabaran els pròxims dies. També es realitzaran replantacions i s’habilitaran nous accessos al Parc Litoral.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *