Martes, 4 de agosto, 2020  |  
El Castell Vell acollirà una jornada de portes obertes per mostrar les excavacions arqueològiques El Castell Vell acollirà una jornada de portes obertes per mostrar les excavacions arqueològiques

- 7 julio, 2020 -

L'objectiu d'aquesta visita és desvetllar les darreres troballes realitzades durant les excavacions que s'estan portant a terme El Castell Vell acollirà una jornada de portes obertes per mostrar les excavacions arqueològiques

L’objectiu d’aquesta visita és desvetllar les darreres troballes realitzades durant les excavacions que s’estan portant a terme

Castellón Información

El Castell Vell acollirà una jornada de portes obertes per mostrar les excavacions arqueològiques que s’estan realitzant a les muralles del poblat. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, i l’equip del MUCC han organitzat aquestes jornades per al dissabte 25 de juliol.

L’objectiu d’aquesta visita és desvetllar les darreres troballes realitzades durant les excavacions que s’estan portant a terme a la muralla que envolta el complex del Castell Vell i que establiran les bases per a futures intervencions arqueològiques.

Aquesta és una oportunitat única per conèixer de primera mà i amb els testimonis d’experts el resultat d’unes excavacions que ens ajudaran a conèixer un poc millor la història i els orígens de la ciutat“, ha explicat l’edil de Cultura. Ruiz ha destacat “l’estima que la ciutadania de Castelló té a aquest punt tan emblemàtic de la nostra ciutat” i ha convidat a “aprofitar per redescobrir-lo d’aquesta manera tan singular“.

Les excavacions, iniciades el passat 16 de juny, tenen com a objectiu documentar el traçat del tercer recinte de la muralla del Castell Vell per tal d’identificar les escasses restes d’estructures en la zona d’entrada al Castell Vell des del pla i antic camí andalusí. A més, el projecte també busca identificar una possible torre albarrana, ubicada en la part més alta del turonet de pedra que dona la benvinguda al camí d’accés a l’ermita de la Magdalena.

Reserva prèvia obligatòria

La jornada de portes obertes oferirà tres oportunitats per a descobrir les noves dades conegudes sobre el Castell Vell. Seran a les 10.00, les 11.00 i les 12.00 hores, comptaran amb un servei de guia especialitzada i tindran un aforament màxim de 20 persones per visita.

Per poder accedir a l’activitat, caldrà realitzar una reserva prèvia a través del correu electrònic info@mucc.es o mitjançant el telèfon 964 735 217, en horari de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 hores. El punt de trobada serà el Centre d’Interpretació del Castell Vell. A més, es recomana acudir a la visita amb calçat còmode, protecció solar i aigua, així com utilitzar obligatòria de mascareta i mantenir la distància de seguretat durant tot el recorregut.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *