domingo, 24 de enero, 2021  |  
Borriana prorroga l’exposició sobre el Campanar en el Centre de Cultura la Mercè fins al 5 de gener Borriana prorroga l’exposició sobre el Campanar en el Centre de Cultura la Mercè fins al 5 de gener

- 29 noviembre, 2020 -

El 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar Borriana prorroga l’exposició sobre el Campanar en el Centre de Cultura la Mercè fins al 5 de gener

El 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l’última pedra del campanar

Castellón Información

L’Ajuntament de Borriana ha anunciat la pròrroga, fins al pròxim 5 de gener de 2021, de l’exposició El Campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945, que actualment es mostra a la sala d’exposicions de CMC la Mercè.

Segons ha explicat el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel, la sala d’exposicions compleix les mesures vigents relatives a museus, sales d’exposicions i equipaments culturals adoptades segons la Resolució de 6 de novembre de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, per a les visites a sales d’exposicions, i pot continuar albergant la mostra.

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l’última pedra, acte que donava per acabades les obres de la reconstrucció del Campanar, que es van iniciar al març de 1942 i van acabar el citat dia de l’any 1945.

Amb l’exposició, inaugurada el passat 29 d’octubre, l’ajuntament va començar els actes de commemoració del 75 aniversari de la reconstrucció de la torre campanar. Aquella fita, ha recordat Granel, va ser possible gràcies a “un grup de persones, algunes d’elles conegudes i altres anònimes, que van fer factible reconstruir la torre i afermar-la per a sempre com la icona principal de la nostra ciutat”. En la mostra, ha indicat, s’arrepleguen imatges que ja formen part de  “la memòria col·lectiva de la ciutat relacionades amb la reconstrucció”.

El regidor de Cultura anima tota la ciutadania a continuar visitant l’exposició ja  que, a judici seu, és “una gran oportunitat per a conèixer la història de l’emblema del nostre poble i vore’s per primera volta a prop de documents inèdits que ens faran saber molt més sobre el nostre patrimoni”.

D’altra banda, Granel ha recordat que els actes previstos per a la commemoració del setanta-cinc aniversari, com ara les visites guiades al campanar, el concert de campanes de Llorenç Barber i la taula redona sobre la reconstrucció del campanar, s’han ajornat per a poder realitzar-los quan les circumstàncies ho permeten.

L’exposició romandrà oberta des del 5 de gener de 2021 a la sala d’exposicions del Centre Municipal de Cultura la Mercè i les visites estaran adaptades a la normativa sanitària vigent.

Google+
Whatsapp Telegram