viernes, 30 de octubre, 2020  |  
Borriana prohibirà ocupar espais en la via pública i les celebracions en casals durant la setmana de la Misericòrdia Borriana prohibirà ocupar espais en la via pública i les celebracions en casals durant la setmana de la Misericòrdia

- 11 agosto, 2020 -

Pels incompliments podran haver-hi multes de fins a 60.000 euros Borriana prohibirà ocupar espais en la via pública i les celebracions en casals durant la setmana de la Misericòrdia

Pels incompliments podran haver-hi multes de fins a 60.000 euros

Castellón Información

L’Ajuntament de Borriana prepara un decret d’alcaldia que recollirà, entre altres qüestions, tant la suspensió de les Festes de Misericòrdia com la prohibició d’ocupar espais en la via pública i de celebracions festives de penyes en els casals, durant les dates en les quals en les quals hauria de celebrar-se la Misericòrdia, a fi de garantir el compliment de les mesures adoptades per l’autoritat sanitària per a previndre els danys ocasionats per la Covid-19.

Així ho ha manifestat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, després de presidir hui la Junta Local de Seguretat, amb la presència de representants de la Subdelegació del Govern a Castelló, i els principals comandaments a Borriana de la Policia Local, de la Guàrdia Civil i de la Policia de la Generalitat (Unitat Adscrita de la Policia Nacional).

En la reunió els participants han mostrat la preocupació, després de la suspensió de les festes de la patrona al setembre, que algunes penyes puguen incomplir la normativa i persistisquen en la seua intenció de reunir-se entorn dels casals, “amb els riscos i perills de contagi que això pot suposar”, i han apel·lat a la “corresponsabilitat de la ciutadania”.

Per això, Maria Josep Safont ha assegurat que la Policia Local durant aqueix període realitzarà especial recalcament en les tasques d’inspecció i control en el seguiment de la seguretat en espais públics i reunions privades i vetlarà pel compliment de les mesures contemplades en el decret d’alcaldia i en el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores dels mesures de prevenció davant la Covid-19.

Es tracta d’un dispositiu de seguretat local coordinat per a detectar activitats incívicas i comportaments prohibits i sancionats per les ordenances municipals i autonòmiques, per a assegurar el “ple compliment de les mesures de prevenció i contenció”.

En aqueix sentit, el decret municipal recordarà les sancions establides en la norma autonòmica que contempla sancions econòmiques per l’incompliment fins i tot en l’espai privat. Concretament, per a les infraccions lleus serà d’entre 60 i 600 euros, per a les greus de 601 a 30.000 euros i les molt greus de 30.001 a 60.000 euros.

La finalitat, ha advertit Maria Josep Safont és “dissuasiva” i, ha afegit, “volem que la ciutadania i els locals coneguen les infraccions per a evitar que es produïsquen”. Encara que “no es tracta d’estigmatitzar a ningú, no podem permetre que comportaments irresponsables i insolidaris ens posen en perill a tots i totes i provoquen rebrots que puguen derivar en mesures encara més restrictives i dràstiques”.

En la reunió de la Junta Local de Seguretat, la Subdelegació de govern ha agraït “el treball, l’esforç, la disposició i la coordinació demostrades per les forces de seguretat, tant de la Policia Local com de la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita durant tot el període d’estat d’alarma en el qual estaven sota el comandament del Ministeri d’Interior”.

Google+
Whatsapp Telegram