jueves, 21 de enero, 2021  |  
Borriana obrirà les platges per al bany el 6 de juny i el ambulatori del Grao el 1 de juny Borriana obrirà les platges per al bany el 6 de juny i el ambulatori del Grao el 1 de juny

- 30 mayo, 2020 -

S'està treballant en la col·locació de passarel·les dobles d'entrada i eixida, en la senyalització de les normes i informació Borriana obrirà les platges per al bany el 6 de juny i el ambulatori del Grao el 1 de juny

S’està treballant en la col·locació de passarel·les dobles d’entrada i eixida, en la senyalització de les normes i informació

Castellón Información

L’Ajuntament de Borriana treballa des de la setmana passada en la neteja i adequació de les platges del municipi perquè, totes, presenten les condicions òptimes sanitàries i de seguretat per a l’obertura al bany, prevista per al dissabte 6 de juny, data en què s’activarà el servei de salvament i socorrisme.

La posada en marxa aquest dilluns de la Fase 2 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, donarà una major llibertat de moviments a la ciutadania i també permetrà, entre altres coses, el bany a les platges.

No obstant això, l’Ajuntament de Borriana, segons ha anunciat l’alcaldessa Maria Josep Safont, obrirà les seues platges al bany el dia 6 de juny per a, ha destacat, dotar-les de “totes les garanties i mesures perquè les nostres platges siguen espais segurs” i amb la prioritat de “garantir la seguretat i la protecció de la salut de la ciutadania en les millors condicions i, sobretot, perquè els residents, turistes i visitants les continuen gaudint amb la màxima tranquil·litat”.

Mentrestant, el consistori continua treballant en la posada a punt “al cent per cent i amb la màxima prudència”, ha manifestat Maria Josep Safont, i també “s’estan revisant tots els protocols, tant estatals com autonòmics, per a adaptar-los a l’àmbit municipal i activar-los quan estiga tot el dispositiu adequat a les mesures adoptades per les autoritats amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19”.

Així, al marge d’ultimar els detalls del nou protocol de seguretat a les platges, i de les mesures de distància social, s’ha tingut en compte que es dispose també del servei de salvament i socorrisme, que es prestarà des del 6 de juny.

Entre les mesures que s’adoptaran a les platges de Borriana, l’alcaldessa ha assenyalat les relatives a sistemes de control i ordenació de l’aforament a través de drons i mitjançant el reforç de la vigilància amb una patrulla de la Policia Local fixa a la platja, dotada amb moto quad, per al control d’accés i aforament, i del correcte compliment del codi de conducta per part de les persones usuàries,

Així mateix, s’està treballant en la col·locació de passarel·les dobles d’entrada i eixida, en la senyalització de les normes i informació, campanya de conscienciació, estaques de separació com a mesures de seguretat per a mantindre la distància social i en la desinfecció contínua.

Per a Maria Josep Safont, la posada a punt de les platges del municipi compleix un doble objectiu, “d’una banda, garanteix la qualitat de les nostres platges i, per una altra, contribueix al fet que veïns i visitants les puguen utilitzar amb totes les garanties sanitàries possibles”.

En tot cas, l’alcaldessa continua “fent una crida a la prudència i a la responsabilitat individual i col·lectiva”, com la millor ferramenta “per a anar aconseguint una normalitat real sense el perill que suposa una tornada arrere”.

El consultori auxiliar del Grau obrirà el 1 de juny

El Departament de Salut de la Plana ha notificat que des de dilluns que ve, 1 de juny, estarà operatiu el consultori auxiliar del Grau, situat al carrer del Mestre Rodrigo, per a prestar assistència sanitària a tota la població de la zona marítima de Borriana.

Borriana Grao ambulatori

Segons ha indicat el Departament de Salut, provisionalment, els pacients que eren atesos en el consultori del Port s’adscriuran al consultori auxiliar del Grau, les instal·lacions del qual estan situades al Centre Multifuncional i l’horari será de 8 h a 15 h de dilluns a divendres.

Opcionalment, la població del consultori del Port podrà sol·licitar la seua adscripció a qualsevol dels centres de salut del municipi, gràcies a les gestions realitzades des de la Tinença d’Alcaldia del Port, decisió que ha agraït el regidor del Port, Vicent Aparisi.

Totes les persones afectades per aquest canvi de centre, que substitueix el consultori de l’avinguda de la Mediterrània, han rebut en els domicilis la comunicació pertinent, i per a comunicar-se amb el consultori auxiliar del Grau, les persones usuàries hauran de cridar al telèfon 964 399 280.

Quant al consultori del Port, Sanitat recorda que, de moment, no és possible la seua reobertura, a causa de les seues característiques arquitectòniques, que impossibiliten mantindre una distància de seguretat entre les persones usuàries, i tampoc disposar d’una consulta diferenciada per a pacients de patologies respiratòries, sospitosos de la Covid-19.

En aquest sentit, insisteix que l’actual situació de pandèmia per coronavirus obliga a prendre mesures per a disminuir les probabilitats de transmissió en locals de pública concurrència, especialment en el cas dels centres sanitaris. Per a reduir el risc de contagi és essencial poder mantindre una distància de dos metres entre els usuaris i disposar d’espais diferenciats per a atendre pacients amb patologia respiratòria.

L’obertura de les instal·lacions sanitàries d’atenció primària en la zona de salut de Borriana respon a criteris organitzatius d’acord amb consideracions assistencials i el Departament de Salut ha comunicat que l’activitat programada es manté suspesa i que l’atenció sanitària és preferentment i prioritàriament telefònica.

Per tant, el restabliment no comporta la lliure presència de persones en els centres sanitaris, ja que continua activa l’alerta sanitària. D’aquesta forma, els usuaris hauran d’establir contacte telefònic previ amb el centre de salut o consultori i seguir les indicacions del personal assistencial.

Google+
Whatsapp Telegram