Lunes, 3 de agosto, 2020  |  
El biorreactor de membranes sostenible Remeb ultima ja la seua engegada a Espanya El biorreactor de membranes sostenible Remeb ultima ja la seua engegada a Espanya

- 3 abril, 2017 -

Els socis del projecte s'han reunit els dies 30 i 31 de març a Montpeller, base del soci IMECA PROCESS, per a donar part... El biorreactor de membranes sostenible Remeb ultima ja la seua engegada a Espanya

Castellón Información 

Els socis de REMEB s’han reunit una vegada més, dins del seu programa semestral de reunions, per donar part dels últims avanços del projecte en les diferents activitats que estan duent a terme. En aquesta ocasió, es van reunir a Montpeller, França, base del soci IMECA PROCESS, enginyeria especialitzada en sistemes de filtració d’aigua, que ha fet les vegades d’amfitrió durant els dies 30 i 31 de març.

El més destacable de la fase actual del projecte és que IMECA PROCESS ja ha acabat de fabricar el biorreactor de membranes i assemblat totes les peces del sistema per a la seua implementació en la EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) d’Aledo, Murcia i que FACSA ja està realitzant les proves hidràuliques i elèctriques per a la seua posada a punt. Aviat podran extreure’s dades de la qualitat de l’aigua i dels costos de funcionament.

Com a novetat, a més, els membres del consorci van aprofitar la trobada per presentar el projecte a actors claus per a la seua difusió com l’Institut Europeu de Membranes, laboratori de referència internacional en el camp dels materials i processos de membranes i SWELIA, associació de professionals del sector de l’aigua de la regió francesa Llenguadoc-Rousillon, tots dos organismes amb seu a Montpeller. Les reunions del consorci van finalitzar amb la planificació dels següents objectius del projecte i la definició d’accions a engegar per a la seua consecució.

REMEB és un projecte finançat pel programa de la Unió Europea Horitzó 2020 (GA 641998). El seu objectiu és desenvolupar un biorreactor de membranes ceràmiques low-cost, un dels sistemes més avançats de tractament d’aigües residuals, que permet la seua reutilització. Les membranes ceràmiques REMEB, exemple d’economia circular, s’han fabricat amb residus de les indústries ceràmica i del marbre i de la producció d’oli d’oliva i seran capaces de filtrar aigua residual per a la seva reutilització en els àmbits urbà i industrial.

El projecte Remeb, que conclourà a l’agost de 2018 i compta amb la col·laboració de la xarxa europea de cooperació entre administracions locals Partenalia i la Diputació de Castelló, està integrat per un total d’11 socis de set països: el líder del projecte FACSA, l’Institut de Tecnologia Ceràmica ITC-UJI, l’empresa d’enginyeria francesa IMECA PROCESS, la consultora de Xipre ATLANTIS, l’empresa noruega BIOWATER, el Consell de Cambres de comerç de la Comunitat Valenciana, el laboratori castellonenc de recerca i projectes de medi ambient IPROMA, el centre ceràmic italià CENTRE CERAMICO, el centre de recerca ceràmica de Turquia SAM, la Universitat Antonio Ariño de Colòmbia i l’Entitat de Sanejament i Depuració d’Aigües Residuals de la Regió de Múrcia, ESAMUR.

Més informació sobre el projecte: www.remeb-h2020.com

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *