Viernes, 29 de mayo, 2020  |  
Betxí reposa la creu restaurada dins del cementeri després de la recuperació de l’estructura Betxí reposa la creu restaurada dins del cementeri després de la recuperació de l’estructura

- 11 junio, 2019 -

S'ha col·locat en la façana principal del mausoleu dedicat als rectors de la parròquia local Betxí reposa la creu restaurada dins del cementeri després de la recuperació de l’estructura

S’ha col·locat en la façana principal del mausoleu dedicat als rectors de la parròquia local

Castellón Información

Segons va anunciar fa alguns mesos l’alcalde en funcions Alfred Remolar, la creu que hi havia al Calvari s’ha recol·locat a l’interior del cementeri una vegada ha estat restaurada. D’esta forma s’ha complit fil per randa la promesa que va fer Remolar quan, per motius de seguretat, es va haver de desmuntar el crucifix davant “el deteriorament evident del monument”, segons indicava un informe del tècnic municipal.

Durant els últims mesos s’ha dut a terme el procés de neteja i de recuperació de l’estructura a l’interior la pedra danyada per les constants filtracions d’aigua i s’ha procedit al canvi i sanejament de la columna metàl·lica i a la consegüent unió dels diversos fragments que conformava el símbol religiós. En els últims dies s’ha adequat el lloc on finament s’ha ubicat la creu, en la façana principal del mausoleu dels rectors locals situat al centre del Cementeri Municipal de Betxí.

Alfred Remolar ha destacat que “hem recuperat el monument i l’hem ubicat en un lloc on ja no hi ha perill per a les persones i a més s’ha situat en un punt estratègic on tot el món pot presenciar-lo”. L’acalde en funcions ha agraït a la parròquia i en especial al seu rector José Luis Valdés “la total predisposició i diàleg des del primer minut per fer possible la restauració de la creu”.

Cal recordar que el monòlit estava situat a la porta del Calvari de Betxí, enmig de la via pública i que a diari nombroses persones es col·locaven a la seua vora per prendre el sol. A més a més, la localització d’un parc infantil a escassos metres i el constant pas dels menors van aconsellar “de forma urgent” el trasllat de la creu, a causa del lamentable estat de conservació i evident perill de caiguda.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *