Lunes, 3 de agosto, 2020  |  
Benlloch visita les instal·lacions del centre de dia d’Alzheimer Molí la Vila i valora l’esforç d’AFA Castelló Benlloch visita les instal·lacions del centre de dia d’Alzheimer Molí la Vila i valora l’esforç d’AFA Castelló

- 9 julio, 2020 -

L'alcalde de Vila-real i el president de l'entitat agraeixen la comprensió de les famílies davant la normativa Benlloch visita les instal·lacions del centre de dia d’Alzheimer Molí la Vila i valora l’esforç d’AFA Castelló

L’alcalde de Vila-real i el president de l’entitat agraeixen la comprensió de les famílies davant la normativa

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat hui les instal·lacions del centre de dia d’Alzheimer Molí la Vila, gestionat per l’Associació provincial de familiars de persones amb la malaltia d’Alzheimer i altres demències de Castelló (AFA Castelló), per a comprovar el procés de reobertura del centre en la nova normalitat i agrair l’esforç dels seus responsables per garantir l’atenció als usuaris complint amb totes les mesures i protocols de prevenció i seguretat sanitària.

visita centre de dia Molí la Vila- Benlloch

Benlloch ha estat acompanyat pel president de AFA Castelló, Emili Marmaneu, i la gerent de l’entitat, Silvia Ramos, els qui li han explicat les mesures de prevenció, desinfecció i higiene que s’han implementat per a poder reprendre l’activitat minimitzant els riscos per a usuaris i personal del centre. L’alcalde ha valorat aquest esforç i ha recordat que el centre de dia Molí la Vila és un servei de referència a nivell comarcal que es va construir gràcies a l’esforç de l’associació i de les administracions, sobre un solar cedit per l’Ajuntament.

Benlloch ha agraït també la comprensió de les famílies davant la complicada situació actual, “en la qual hem de complir la normativa establida per les autoritats sanitàries, que ens limita de moment al 50% la capacitat d’usuaris”. “Tots tenim ganes de tornar a la normalitat, però en aquest moment hem d’anar a poc a poc i la ciutadania ha d’entendre que ara com ara no es pot prestar el servei al 100%”, ha subratllat.

El primer edil vila-realenc ha recordat que la col·laboració amb AFA Castelló s’emmarca en l’aliança amb la societat civil que manté el consistori amb 67 entitats de la ciutat i “la meua visita de hui té com a objectiu continuar avançant en aquesta col·laboració, perquè aquest centre de dia forma part dels projectes prioritaris per a ser una ciutat més solidària i que cuida a les persones”.

Mesures de seguretat

Per part seua, Emili Marmaneu, ha explicat totes les mesures que ha sigut necessari adoptar en el centre, com la instal·lació de mampares protectores, redistribució d’espais, protocols de control, desinfecció i higiene, etc. Marmaneu ha recordat que durant els tres mesos d’estat d’alarma no s’ha pogut prestar el servei de centre de dia, la qual cosa ha suposat un greu problema per a moltes famílies i “en tractar-se d’una malaltia neurodegenerativa, aquest temps ha produït una deterioració en els usuaris que s’està notant”. Amb tot, ha emfatitzat que “la bona notícia és que ja hem pogut reobrir i que estem lluitant per a, a poc a poc, tornar a la normalitat”.

Marmaneu també ha donat les gràcies a les famílies per la seua comprensió davant la limitació de capacitat d’usuaris en aquest moment i ha avançat que l’entitat estudiarà la manera d’intentar donar servei a totes les famílies que ho necessiten com més prompte millor.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *