Lunes, 13 de julio, 2020  |  
Desenes de persones gaudeixen a Benassal de la Fira d’Oficis durant aquest cap de setmana Desenes de persones gaudeixen a Benassal de la Fira d’Oficis durant aquest cap de setmana

- 21 julio, 2019 -

La Fira ha acabat amb la foto de família de totes les persones col·laboradores en l'esdeveniment Desenes de persones gaudeixen a Benassal de la Fira d’Oficis durant aquest cap de setmana

La Fira ha acabat amb la foto de família de totes les persones col·laboradores en l’esdeveniment

Castellón Información

Desenes de persones gaudeixen durant aquest cap de setmana la Fira d’Oficis de Benassal i les diferents recreacions d’oficis tradicionals i moments significatius per al municipi com l’arribada dels ‘agüistas’ a la Font d’En Segures. Cal recordar que aquest any la Fira té un caràcter inclusiu i de foment de la igualtat.

Així les coses, ahir es va inaugurar la Fira amb l’arribada del cotxe de línia històric que transportava els turistes que viatjaven a Benassal per gaudir de les aigües de la Font d’En Segures. A més, després de la inauguració de l’esdeveniment per part de les autoritats locals van començar a succeir-se diverses activitats com les realitzades per la filadora de llana o l’esquilat d’ovelles i el munyit de cabres. També es va poder gaudir d’una degustació de pa amb vi i sucre, un taller de brodat, de ‘rodar la sènia’ una ruta pels bombardejos de la Legió Còndor i el Ball Pla entre d’altres.

Avui la jornada ha començat a les 10.30 h. amb l’obertura del recinte i a aquesta mateixa hora ha tingut lloc una ruta guiada pel Benassal antic. També hi ha hagut una signatura de llibres de ‘La maledicció del pelegrí de Portell’, ha actuat Eros Recio i s’ha recordat la tradició amb el Gall Gallet. Altres de les activitats de les que s’ha pogut gaudir aquest matí han estat la demostració de la filadora de llana, una solta de coloms o la demostració d’esquilar ovelles i munyir cabres.

Aquesta vesprada, a les 16 h. tast de vins i a les 16.30 h. batukada. A les 17 h. continua l’exhibició de conreu amb la sembra. Seguidament, taller de brodat i nova sessió de l’activitat d’esquilar ovelles i munyir cabres. A les 18 h. torna ‘rodar la sénia’ i el taller de emblanquir.

La Fira d’Oficis 2019 ha acabat a les 20 h. amb la foto de família de totes les persones col·laboradores en l’esdeveniment i la interpretació de l’himne de Benassal. Durant el dia s’han pogut visitar diferents exposicions com la d’Aigua de Benassal així com el patrimoni històric i cultural del municipi com la Torre de la Presó o el Forn de Dalt.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *