Domingo, 15 de septiembre, 2019  |  
La bàscula d’Ecovidrio aterra altre any en Vila-real per a fomentar el reciclatge de vidre i llança un repte a les penyes La bàscula d’Ecovidrio aterra altre any en Vila-real per a fomentar el reciclatge de vidre i llança un repte a les penyes

- 9 mayo, 2019 -

La campanya de sensibilització 'La Penya Recicla' pretén conscienciar a casals i ciutadans de la importància del reciclatge de residus d'envasos La bàscula d’Ecovidrio aterra altre any en Vila-real per a fomentar el reciclatge de vidre i llança un repte a les penyes

La campanya de sensibilització ‘La Penya Recicla’ té l’objectiu de conscienciar a casals i ciutadans sobre la importància del reciclatge de residus d’envasos de vidre. Els penyiste sparticiparan en un concurs per a ser la més sostenible i guanyar diversos premis i hauran de portar els envasos l’11 de maig, a l’avinguda la Murà, el 14 de maig, a l’altura de la Torre Motxa i el 18 de maig, al Carrer Josep Ramón Batalla

Castellón Información

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-real, posa en marxa la campanya de sensibilització ‘La Penya Recicla’ per a promoure el reciclatge de vidre i la sostenibilitat durant les Festes Patronals de Sant Pasqual de la localitat entre tots els penyes i veïns.

La iniciativa, que es desenvoluparà durant els dies 11, 14, i 18 de maig, repta a totes les Penyes a participar en el concurs i competir entre elles per a reciclar el major número de kg de vidre durant aquests dies. La Penya més recicladora es portarà un lot de productes de la terra.

ecovidrioPer al desenvolupament del concurs, Ecovidrio col·locarà una bàscula gegant en les següents ubicacions:

– Dissabte 11 de maig, en Avinguda de la Murà (cantonada Carrer Ramón y Cajal).

– Dimarts 14 de maig, en Av. Piu XII (cantonada Carrer Lluis Vives a la Torre Motxa).

– Dissabte 18 de maig, en Carrer Josep Ramón Batalla (cantonada Carrer Exèrcit en la zona Barranquet).

Els festers hauran d’acudir a la bàscula en horari de 12.00 a 16.00 h els dies 11 i 18 de maig i el dia 14 en horari de 13.00 a 17.00 h. per a pesar i reciclar els seus residus d’envasos de vidre. Diversos educadors pesaran els envasos de vidre i portaran el control dels kg reciclats per cadascuna de les Penyes. 

A més, una ecopatrulla visitarà en aquest mateix horari els locals festers animant que participen en el concurs i reciclen tots els envasos de vidre que generen. Els penyistes i ciutadans que s’acosten a pesar els seus envasos de vidre a la bàscula seran obsequiats amb marxandatge de la campanya. A més, podran pujar les seues fotos més sostenibles a les RRSS amb l’etiqueta #LaPeñaRecicla.

Tota la informació referent a la campanya es pot consultar a través de la web www.lapeñarecicla.es i cada penya podrà conéixer en quin lloc del rànquing es troba durant els dies que dura el concurs.

Dades de reciclatge de vidre a Vila-real

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans de Vila-real van reciclar un total de 445.379 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 8,8 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Vila-real se situa amb una mitjana de 298 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 170 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals.  Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *