Viernes, 20 de septiembre, 2019  |  
La participació a les 18.00 a Vila-real en  les eleccions municipals i europees baixa prop d’un 13% enfront del 28A La participació a les 18.00 a Vila-real en  les eleccions municipals i europees baixa prop d’un 13% enfront del 28A

- 26 mayo, 2019 -

Hi ha set candidatures i les prop de seixanta taules repartides han permés als veïns exercir el seu dret, amb un 50,95% de participació... La participació a les 18.00 a Vila-real en  les eleccions municipals i europees baixa prop d’un 13% enfront del 28A

Després de setmanes de campanya i la jornada de reflexió han arribat les eleccions municipals i europees a Vila-real, justament un mes i dos dies després dels comicis generals i autonòmics del 26 d’abril. Un total de set candidatures s’han presentat a Vila-real i prop de seixanta taules repartides en 28 col·legis electorals han permés als veïns exercir el seu dret durant tota la jornada i un 50,95 de participació a les 18.00

Castellón Información/S.N.

Després de setmanes de campanya i la jornada de reflexió ha arribat el dia de les eleccions municipals i europees a Vila-real, justament un mes i dos dies després dels comicis generals i autonòmics del 26 d’abril. Set candidatures (PSPV-PSOE, PP, Compromís, Cs, ConfluèncIa d’Esquerres Podem-EU, Vox i CCD) s’han presentat a Vila-real i prop de seixanta taules repartides en 28 col·legis electorals han permés als veïns exercir el seu dret durant tota la jornada i un 50,95 de participació a les 18.00. 

En les passades eleccions del mes d’abril la participació a les 18.00 era del 63,46% i hui del era del 50,95. A les 14.00 era 37,74, enfront del 47,94 del 26A, aleshores ha baixat la participació prop d’un 13%, en concret un 12,51%.

En les eleccions municipals i autonòmiques de 2015, la participació a les 18.00 va ser d’un 54,46, front al 50,95 de hui. I en les darreres europees de 2014, va ser d’un 36,95%. Aleshores, de les dades s’extaru que el fet de celebrar les autonòmiques abans i tan sols amb un mes de diferència, ha perjudicat a les locals, en canvi, la participació a les europees ha pujat per coincidir amb les municipals,

De bon matí, els diferents candidats han anat a votar als seus col·legis electorals i han coincidit en un fet, apel·lar a la ciutadania perquè vaja a les urnes.

El candidat socialista, José Benlloch, ha acudit al col·legi situat a La Lira i ha animat els vila-realencs a participar d’aquesta festa de la democràcia i s’ha mostrat convençut que la ciutat optarà per seguir mirant cap endavant.

Josep Pasqual Sancho, alcaldable de Compromís, ho ha fet al col·legi de la Mare de Déu del Carme, acompanyat per diversos companys de la llista, com són María Dolores Parra, Santi Cortells, Maria Fajardo i Jaume Moreno, entre d’altres.

Per la seua banda, el candidat del PP, Héctor Folgado, ho ha fet a la piscina municipal Yurema Requena. Ha assegurat hui quan ha anat a votar que “els veïns tenen hui la clau del canvi a les seues mans” i ha animat a tots els vila-realencs a exercir el seu dret al vot en la localitat “perquè entre tots aconseguim el projecte de ciutat que volem”.

Domingo Vicent, candidat de Ciutadans, ha exercit el seu dret en el col·legi públic Cervantes.

L’Ajuntament de Vila-real té a la disposició dels veïns i veïnes de la ciutat la pàgina web http://eleccions.vila-real.es, on els electors vila-realencs poden consultar el col·legi electoral on estan convocats hui a exercir el seu dret al vot en els comicis.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *