Domingo, 16 de junio, 2019  |  
L’associació de l’UJI ‘Positivat’ presenta el projecte Gratitud coincidint amb el Dia Internacional de l’Agraïment L’associació de l’UJI ‘Positivat’ presenta el projecte Gratitud coincidint amb el Dia Internacional de l’Agraïment

- 11 enero, 2019 -

La iniciativa impulsada per estudiantat i antic alumnat de l'UJI pretén divulgar els beneficis que aporta la gratitud i promoure la seua aplicació L’associació de l’UJI ‘Positivat’ presenta el projecte Gratitud coincidint amb el Dia Internacional de l’Agraïment

La iniciativa impulsada per estudiantat i antic alumnat de l’UJI pretén divulgar els beneficis que aporta la gratitud i promoure la seua aplicació

Castellón Información

La Universitat Jaume I ha celebrat el Dia Internacional de l’Agraïment amb un acte de l’Associació de Psicologia Positiva, Positivat, en el qual s’ha presentat el Projecte Gratitud i la campanya informativa «agradece», per al foment i ús de les fulles d’agraïment en el sistema de sanitari espanyol.

L’acte ha comptat amb la presència de la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez; el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Rafael Ballester; la directora general d’Investigació, Innovació, Tecnologia i Qualitat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Mª Ávila, i el president de l’Associació Positivat, Jesús Pelluch.

Pelluch ha presentat el Projecte Gratitud, que té com a objectiu divulgar els coneixements i investigacions realitzades en el camp de la Psicologia Positiva sobre els beneficis que aporta la gratitud, promoure la seua aplicació en l’àmbit laboral, personal i social, i conscienciar sobre l’impacte positiu, a nivell de benestar psicològic, que genera mostrar gratitud.

Dia_Inter_Agradecimiento_DLL44En el marc d’aquest projecte, ha explicat que s’ha llançat a nivell nacional la campanya de conscienciació “agradece”, centrada en el context sanitari. La campanya pretén donar a conèixer a la ciutadania l’existència d’aquestes fulles d’agraïment, en quines comunitats autònomes estan presents i convidar-los fer ús d’elles. La campanya també inclou vídeos promocionals, cartelleria impresa, contingut en xarxes socials i una web especialitzada (http://agradece.es) amb tota la informació d’interés.

La vicerectora ha felicitat l’associació per aquesta iniciativa, gestada per estudiantat i antic alumnat de l’UJI, i ha destacat, a més de l’enginy i originalitat del projecte, “el rellevant servei que presta a la societat en un moment en el qual és molt necessari reprendre valors i comportaments bàsics. Necessitem que la gratitud, igual que altres valors com la tolerància, la prudència o la confiança, tornen a l’escena social amb el protagonisme que mereixen”, ha afirmat.

Per la seua part, Ana Mª Ávila ha assenyalat que en l’àmbit sanitari, on hi ha molta pressió i hi ha hagut moltes retallades, el treball tira avant per l’esforç professional i humà, per la qual cosa “a vegades és necessari parar-se a agrair perquè veure-ho expressat t’ajuda a ser millor persona i professional”. En aquest sentit, ha presentat algunes xifres de les aportacions dels ciutadans a través del Servei d’Atenció i Informació al Pacient. Concretament, en 2017 s’han registrat més de 13.000 agraïments a la Comunitat Valenciana, especialment en els serveis de Medicina familiar, Medicina interna, ortopèdic-trauma, Obstetrícia i Cirurgia general.

Finalment, el degà de la Facultat de Ciències de la Salut també ha recalcat la importància que té aprendre a valorar el treball dels altres i saber expressar gratitud. “L’objectiu d’aquesta acció és molt rellevant, és aqueixa mirada positiva respecte al que fem les persones i el que podem esperar uns d’uns altres. En l’àmbit sanitari és molt important perquè els professionals a vegades estan molt escassos de reforçadors socials i aquest projecte posa en relleu que les persones donem el millor quan els altres el valoren i ho agraeixen”, ha apuntat.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *