Noticias Castellón
martes, 23 de abril de 2024 | Última actualización: 22:03

Vila-real presenta la Guia Esportiva que aposta per activitats per a persones amb discapacitat i malalties cròniques 

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

La ciutat incorporarà aquest curs el Campió Llorens per a albergar als 46.000 usuaris que gaudeixen de les instal·lacions esportives. La setmana vinent comença el període de renovació i dels canvis d’activitat i socis, del 8 al 18 de juliol, per als nous socis, del 28 d’agost al 6 de setembre, la preinscripció. Serralvo destaca que el conveni del CTE amb Conselleria que prompte estarà solucionat, "ja que hi ha predisposició de totes les administracions”

Castellón Información/S.N.

La Regidoria d’Esports de Vila-real inaugura un nou any d’activitats i cursos amb la Guia Esportiva 2019-2020. L’Ajuntament, sota la marca de Ciutat de la Salut i de l’Esport, vol seguir potenciant la pràctica d’exercici físic per a fomentar la salut i el benestar i per això, una de les grans novetats d’aquesta edició, seran la incorporació de noves activitats per a persones amb esclerosis, fibromiàlgia o que necessiten rehabilitació d’algun tipus i també malalts crònics de càncer.

Al mes, uns 46.000 accessos d’usuaris gaudeixen de les instal·lacions esportives de la ciutat. La piscina Yurena Requena és la principal, amb més de 20.000 entrades, el gimnàs de la qual té una entrada d’unes 40.000 persones. La piscina del Centre de Tecnificació Esportiva s’ha convertit en la segona més utilitzada amb prop d’unes 6.000 persones al mes, el Pavelló Bancaixa, uns 3.500, el Pavelló Sebastià Mora unes 3.000 i les sales del CTE conformen el parc municipal que espera completar-se ja aquest curs amb la posada en marxa del Campió Llorens, que s’espera que estiga a punt a finals d’any i començarà a optimitzar-se ja en 2020. “Tota aquesta afluència de gent està relacionada amb la programació dissenyada per l’àrea en la qual hi ha diverses activitats com natació escolar, pilota valenciana, natació per a bebés, escola oficial de natació, aquafit, atletisme i moltes altres més que volen donar cobertura a la pràctica de l’esport durant tot el cicle vital, des d’abans de nàixer fins els 80 o 90 anys, independentment del seu nivell, gènere o situació per a guanyar en salut”, ha explicat Javier Serralvo, que ha donat compte de les propostes esportives del curs 2019-2020 junt amb el tècnic del departament d’Esports, José Ramón Cantavella, que mantindrà la quota dels 7.000 socis que gaudeixen de la piscina coberta, el CTE, la piscina del Termet, el Reserclass per als socis i els concerts amb els gimnasos de la ciutat que arriben ja a catorze i que amb la suma de Cafat, permetrà donar cobertura a persones amb esclerosis, fibromiàlgia o que necessiten rehabilitació d’algun tipus i també malalts crònics de càncer. “L’èxit del nostre sistema, que està sent imitat per moltes ciutats, se sustenta en la col·laboració público-privada, ja que per 130 euros a l’any la ciutadania té al seu abast fins a cinc instal·lacions per a practicar esport amb un gran ventall d’activitats com natació terapeútica, aiguafit, fitness, natació, classes de prepart, aigua salus, a més de diversos horaris i nivells”.

Per la seua banda Cantavella ha destacat que s’ha detectat un augment de l’esperança de vida. “Sempre hi ha hagut com una sèrie d’activitats molt dirigides a la gent gran com el ioga o el pilates, però eixes persones gaudeixen d’un estat de salut molt bo, i l’edat fisiològica és menor a la cronològica, aleshores les activitats s’han adequat a les seues noves condicions. La setmana vinent comença el període de renovació i dels canvis d’activitat i socis, del 8 al 18 de juliol, per als nous socis, del 28 d’agost al 6 de setembre, la preinscripció, el 10 de desembre l’assignació de places, fins al 16 es podrà pagar, el 20 la inscripció lliure fins a completar places i l’activitat arrancarà a finals de mes.

Conveni nous usos CTE

Serralvo ha manifestat que la Conselleria és propietària del CTE però l’Ajuntament assumeix el manteniment que ascendeix a uns 500.000 euros anuals “La part de la piscina està molt optimitzada i també les sales amb màquines, però la part de la residència no, aleshores s’ha parlat de cedir-la a institucions educatives com a l’UJI o per a federacions i clubs esportius perquè li donen ús, però per això és necessari que es formalitze el conveni amb la Conselleria d’Esports i altres administracions autonòmiques, per això s’està retardant tant, això no obstant, estem segurs que prompte estarà solucionat, ja que hi ha predisposició de totes les administracions”.