Sábado, 6 de junio, 2020  |  
Almassora pretén aconseguir amb Vila-real l’autorització de Foment per iniciar ‘El Bulevar de la Plana’ Almassora pretén aconseguir amb Vila-real l’autorització de Foment per iniciar ‘El Bulevar de la Plana’

- 13 agosto, 2019 -

L'alcaldessa d'aquesta població de la Plana Alta també ha manifestat la necessitat de millorar les connexions en aquestes zones Almassora pretén aconseguir amb Vila-real l’autorització de Foment per iniciar ‘El Bulevar de la Plana’

L’alcaldessa d’aquesta població de la Plana Alta també ha manifestat la necessitat de millorar les connexions en aquestes zones

L’alcaldessa d’Almassora, Mercedes Galí, ha reiterat la necessitat de realitzar una actuació conjunta amb Vila-real per tal d’aconseguir l’autorització del Ministeri de Foment i iniciar les obres del bulevar. A més a més, ha assegurat que Almassora ja pensa en eixa clau, perquè: “Hem estudiat la manera d’accedir a eixe bulevar, que queda prou a les afores de la ciutat”, i per això, l’alcaldessa ha prosseguit: “Estem treballant ara amb el carrer Sant Jaume, volem que siga l’entrada a eixe boulevard”. A més a més, també ha manifestat la necessitat de millorar les connexions a Almassora en el pont de Santa Quitèria: “eixe pont sempre ha donat problemes i ara, també: el pont és molt estret i els vehicles accedeixen en molta dificultat”.

Tàrsila Beltran/Castellón Información

L’alcaldessa d’Almassora ha informat que quasi al final de l’anterior legislatura, es va reunir amb també l’actual alcalde de Vila-real, José Benlloch. Galí ha assegurat que tenen previst realitzar una actuació conjunta: per la part de Vila-real: “millorar la part que dóna al riu, encara que cal tindre en compte que allí conviuen empreses i vivendes, la qual cosa complica les coses”. I per la part d’Almassora, millorar les connexions, que “sempre ha sigut una problemàtica bàsica en la ciutat”.

Per altra banda, també ha encetat un dels temes que està parat des que en 2017 la Conselleria presentara el projecte: el bulevar de la plana sobre l’antiga nacional 340. Aquest projecte  té l’objectiu d’unir a Castelló, Vila-real i Almassora. No obstant això, mentre Castelló sí té competència sobre la nacional i ja ha començat les seues obres, Vila-real i Almassora no tenen competència. Ha de ser el Ministeri de Foment qui atorgue l’autorització a les poblacions per poder dur a terme aquesta iniciativa que, segons la Generalitat, tindria un cost de 35 milions d’euros. 

Almassora pont Millars

Per aquesta raó, Galí ha assegurat que Almassora i Vila-real demanaran a Foment aquestes autoritzacions, i si no fóra possible: “que siga la pròpia Conselleria qui autoritze la finalització del boulevard”, i ha continuat: “Entenem que és l’antiga nacional però ara és només una carretera entre ciutats”. L’alcaldessa ha manifestat que estan preocupats i que és una qüestió ja tractada en anterioritat. 

Cal recordar que Conselleria ja va demanar a Foment aquesta autorització, no obstant això, la resposta fou negativa. Aquesta és la única raó per la qual el projecte del bulevar encara no s’hi ha dut a terme ni tampoc té data d’inici a les poblacions d’Almassora i Vila-real. Les obres a Castelló començaren a l’octubre del 2018 i pararen de nou al 5 de desembre del mateix any per tal de no molestar la campanya de nadal del centre comercial ‘La Salera’. Finalment, tornaren al febrer d’aquest any per acabar en les tres fases d’obres que pertoquen a Castelló, amb un pressupost d’un milió d’euros. 

La primera de les fases de les obres de Castelló ha tingut un pressupost inicial de 330.000 euros. En aquesta primera fase es va construir una rodona al costat del centre comercial ‘La Salera’ i també, un carril bici. La segona de les fases ha abordat la continuació del carril ciclopeatonal de l’avinguda Enrique Gimeno amb una longitud total de 800 metres. 

I finalment, la tercera de les fases consisteix en la connexió del carril ciclopeatonal i en la seua prolongació fins a les proximitats del terme municipal de Castelló amb Almassora, fins arribar a la zona de propietat del Ministeri de Foment. 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *