Viernes, 24 de mayo, 2019  |  
Almassora logra que les queixes veïnals per molèsties de casals es rebaixen en un 40% Almassora logra que les queixes veïnals per molèsties de casals es rebaixen en un 40%

- 11 marzo, 2019 -

La labor informativa i de control de la Policia Local va reduir en prop d'un centenar els rebuts en 2018 Almassora logra que les queixes veïnals per molèsties de casals es rebaixen en un 40%

La labor informativa i de control de la Policia Local va reduir en prop d’un centenar els rebuts en 2018

Castellón Información

La Policia Local d’Almassora va registrar en 2018 un total de 98 avisos veïnals menys que durant l’exercici anterior en relació a molèsties produïdes per casals. Això es tradueix en un descens del 39,84% de les queixes ateses i evidència, en paraules del regidor de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, “l’efectivitat de les labors de control i informació que realitza la policia en els setmanes prèvies a l’inici de les festes de maig i d’octubre”.
En aquest sentit, resulten destacables les xifres registrades fora dels períodes festius, en els quals el cos de seguretat local no sobrepassa els nou avisos mensuals de mitjana. “Esperem que el desenvolupament d’un cens de colles i casals contribuïsca a reduir més encara aquestes xifres i a consolidar la tendència d’un ús més responsable dels locals utilitzats com a casals”, ha assegurat Beltrán.

Aquestes i altres dades relatives a l’activitat de protecció i vigilància i funcions administratives de la Policia Local han quedat recollits en la memòria anual de l’exercici de 2018 que l’edil ha presentat aquest matí al costat del comissari cap del Policia Local d’Almassora, Roberto Verdoy. El responsable policial ha destacat els esforços orientats a millorar la qualitat en l’atenció personal i a escurçar els temps de resposta.

L’obertura d’una segona línia telefònica i la intensa labor realitzada pels agents -han distribuït entre la població de major edat prop de 1.000 adhesius amb el nou número i han realitzat accions informatives porta a porta- han sigut dues dels aspectes en els quals ha incidit el comandament policial respecte a la proximitat amb el ciutadà. “S’han fet 12.000 quilòmetres més de patrullatge com a part de les tasques preventives i de control, gràcies als quals estem en més llocs del municipi el màxim d’hores de les quals disposem i pel això tenim una millor cobertura de tot el terme”.
Quant al capítol d’atenció ciutadana i gestió administrativa, cal destacar que les intervencions amb menors han descendit un 35,72% fins a situar-se en 27 al llarg del conjunt de l’exercici. També s’han reduït a la meitat les actes tramitades per casos d’absentisme escolar, dels quals es van registrar tres durant tot l’any.

Així mateix, el balanç anual confirma que s’han incrementat els controls als establiments públics en un 22,22%, una pujada que va lligada a l’augment de les molèsties ocasionades per aquest tipus de locals, que han passat de 84 a 123. Han pujat lleugerament també – un 2,77%- els requeriments per guals o invasió de zones de càrrega i descàrrega, els quals s’han situat en 259.

Creixen els controls d’animals

El cos de seguretat va registrar en 2018 un total de 328 controls d’animals de companyia. Aquesta xifra suposa un increment de 15% respecte a l’exercici anterior i dóna com a resultat un descens de l’11% en les queixes emeses per la ciutadania en aquest àmbit. Cal destacar que la Policia Local d’Almassora va liderar la campanya de la Policia Metropolitana de Castelló, per al control de gossos considerats potencialment perillosos, la qual cosa va suposar que els agents realitzaren 118 intervencions en el municipi i formalitzaren quatre sancions a propietaris per no posseir llicència o no utilitzar mesures de protecció en la via pública.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *