Lunes, 19 de agosto, 2019  |  
Almassora organitza visites teatralitzades gratuïtes al jaciment del Torrelló en febrer, març i maig Almassora organitza visites teatralitzades gratuïtes al jaciment del Torrelló en febrer, març i maig

- 10 febrero, 2019 -

Destaca l'accessibilitat de les rutes, a les quals el públic podrà inscriure's des de demà Almassora organitza visites teatralitzades gratuïtes al jaciment del Torrelló en febrer, març i maig

Destaca l’accessibilitat de les rutes, a les quals el públic podrà inscriure’s des de demà

Castellón Información

El web municipal d’Almassora permetrà, a partir del migdia de demà, formalitzar la reserva de places per a les visites teatralitzades al jaciment del Torrelló, una activitat que inclourà també visites guiades al museu homònim. La Regidoria de Patrimoni ha tancat tres dates per a la realització de la rutes, les quals seran gratuïtes per al públic que s’inscriga prèviament en el portal de l’Ajuntament.

Una de les principals novetats d’aquesta oferta turística i cultural serà l’accessibilitat de tots dos espais. Les últimes obres escomeses en el Museu del Torrelló han permés la instal·lació d’un ascensor i la construcció d’un bany adaptat, per la qual cosa els i les visitants amb mobilitat reduïda podran completar la visita a la instal·lació. Així mateix, Patrimoni va crear un nou accés al jaciment el passat estiu i les últimes excavacions han aplanat l’entrada a l’antic assentament.

La regidora responsable d’aquest àrea i de la delegació de Turisme, Amaya Gómez, ha destacat que “aquestes rutes combinades entre el jaciment i el museu són un dels productes turístics més consolidats d’Almassora, una alternativa a la qual donarem un nou impuls amb aquestes visites teatralitzades”. L’edil ha recordat que les alternatives culturals i familiars són “el complement ideal per a les activitats de naturalesa entorn de l’albirament d’aus que estem desenvolupant i que distingiran l’oferta local de la d’altres municipis pròxims”.

Visites al museu

Així doncs, aquestes noves rutes històriques es realitzaran els diumenges 24 de febrer, 17 de març i 5 de maig. La visita al museu començarà a les 9.00 hores i durarà aproximadament uns 30 minuts. A continuació, el públic disposarà de mitja hora de temps lliure per a l’esmorzar i, finalment, es reunirà de nou al museu per a dirigir-se fins al jaciment i assistir a la recreació històrica, que durarà prop de 60 minuts.

La planificació horària de l’activitat ha sigut concebuda perquè el sector hostaler puga beneficiar-se d’això, ja que els visitants estaran en la localitat en els horaris d’esmorzars i menjars. Gràcies a aquestes visites, el públic podrà conéixer de prop les troballes realitzades en l’última excavació subvencionada per la Conselleria de Cultura, la qual ha permés rebaixar el nivell del terreny enfront del jaciment, per la qual cosa la imatge que actualment presenten les restes és més fidel a l’imponent aspecte original del mur de l’assentament.

La intervenció del Consell ha suposat també la instal·lació de cartelleria informativa en el centre del nucli urbà i en el propi jaciment, així com de nous senyals de trànsit que indiquen la ruta fins al Torrelló del Boverot. El projecte ha comptat amb un pressupost de més de 48.000 euros i ha sigut finançat íntegrament per l’administració autonòmica, encara que ha comptat amb l’assessorament de l’arqueòleg municipal.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *