Viernes, 24 de mayo, 2019  |  
Almassora instal·larà fibra òptica a la platja amb fons Feder i aproparà la banda ampla a la costa Almassora instal·larà fibra òptica a la platja amb fons Feder i aproparà la banda ampla a la costa

- 12 marzo, 2019 -

Akiwifi rep una subvenció 97.488 euros distribuïts entre: infraestructures i obra civil equipament , despeses de personal i indirectes Almassora instal·larà fibra òptica a la platja amb fons Feder i aproparà la banda ampla a la costa

Akiwifi rep una subvenció 97.488 euros distribuïts entre: infraestructures i obra civil equipament , despeses de personal i indirectes  

Castellón Información 

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, s’ha reunit aquest matí amb representants de l’empresa Akiwifi, signatura que ha rebut una subvenció del Ministeri d’Economia per a instal·lar fibra òptica a la platja de la localitat. La primera edil i l’enginyer municipal han traslladat a la mercantil la seva voluntat per a facilitar tots els tràmits que permetin millorar les connexions digitals en el districte marítim.

La convocatòria de l’ajuda respon al Programa d’Extensió de la Banda Ampla de Nova Generació a través del projecte de extensió de cobertura de banda ampla NGA de molt alta velocitat (FTTH) que afectarà, a més de la platja d’Almassora, a Atzeneta del Maestrat. L’ajuda concedida està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) per al període 2014-2020 dins del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE).

En total, el pressupost ascendeix a 97.488 euros distribuïts entre: infraestructures i obra civil (2.047 euros), equipament i altres materials (64.557 euros), despeses de personal (26.234 euros) i altres despeses generals o indirectes (4.650 euros). “Una vegada més, les subvencions de la Unió Europea ens permetran modernitzar Almassora, en aquest cas a través d’un servei molt demandat pels residents per a garantir una connexió ràpida a internet”, segons l’alcaldessa.

L’empresa ha traslladat a la munícep la seva intenció d’iniciar de forma immediata el treball de camp sobre la zona per a analitzar les infraestructures necessàries, a més de la seva voluntat de reunir-se amb les associacions de veïns de la platja per a explicar-los la iniciativa i el desplegament de mitjans que suposarà en el districte marítim. La primera edil ha tendit la seva mà per a actuar com a enllaç entre l’empresa i els residents per a afavorir la comunicació i resoldre els dubtes dels veïns una vegada que la mercantil decideixi el tipus d’actuació a seguir per a portar la fibra òptica fins a la platja.

Per part seva, l’empresa presentarà informes de seguiment sobre l’avanç tècnic i econòmic en l’execució del projecte en el qual es detallaran, entre altres, el grau d’avanç temporal, el grau d’execució de les inversions i les zones que hagin entrat en servei per als usuaris. Així mateix, haurà de facilitar quanta informació addicional sobre el desenvolupament del projecte li sigui expressament requerida. Presentarà el primer informe entre l’1 i el 15 de juliol de 2019 i els restants cada sis mesos a partir d’aquesta data.

Després de la finalització del projecte, i durant els tres anys següents, el beneficiari haurà de facilitar la següent informació referida a 31 de desembre de cada any: la data d’entrada en servei, el nombre de llars als quals dóna cobertura, les sol·licituds d’accés majorista rebudes, el nombre d’usuaris finals i de prestadors de serveis que utilitzen les infraestructures, els índexs d’utilització i qualsevol altra informació que expressament li sigui requerida per la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital (SEAD).

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *