Jueves, 9 de julio, 2020  |  
Almassora incorpora un mirador al Millars per a fomentar el turisme ornitològic Almassora incorpora un mirador al Millars per a fomentar el turisme ornitològic

- 21 noviembre, 2019 -

Les millores en el riu, cofinançades entre administracions, superen els 21.000 euros Almassora incorpora un mirador al Millars per a fomentar el turisme ornitològic

Les millores en el riu, cofinançades entre administracions, superen els 21.000 euros

Castellón Información

L’Ajuntament d’Almassora ha invertit 21.864,7 euros en la incorporació de noves eines a l’entorn del riu Millars per a potenciar el turisme ornitològic. El departament municipal de Turisme, ha confirmat que l’Agència Valenciana de Turisme ha concedit la subvenció de 10.436 euros sol·licitada pel consistori per a la millora dels serveis en el llit del riu.

La intervenció està encaminada a l’adequació de les infraestructures necessàries per a potenciar el ‘Birding Almassora’, la línia de turisme natural empresa per l’Ajuntament per a afavorir les visites al llit. L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha visitat la zona de les llacunes del Millars per a conéixer les millores activades a través de l’àrea de Sostenibilitat i la línia d’ajudes a la millora de recursos turístics del Consell.

En concret, les labors inclouen la instal·lació d’una torre mirador de fusta de tres metres d’altura, vorejada per una barana, per a permetre l’observació d’ocells en altura. Els operaris han dut a terme el muntatge durant aquesta setmana en el marge del riu per a posar en valor un espai amb un alt potencial ecològic com és la desembocadura del Millars.

A més, el projecte inclou també la millora de l’observatori d’ocells. El mur de fusta al costat de les llacunes, de quatre metres de longitud, ha incorporat ja set porticons abatibles per a albirar la fauna del Millars sense molestar a les espècies que nien, com a garses i corbs de mar. A més, els operaris han pintat tot el mur de fusta de color verd sobre la base de l’aigua, de manera que aquest mirador llueix renovat per a les persones que s’acosten fins a aquest punt del riu a gaudir d’un passeig per la naturalesa.

En relació amb aquest aspecte, el de l’oci en el riu, el departament de Sostenibilitat també ha inclòs en el projecte la millora del mobiliari auxiliar existent, és a dir, la pintura de cinc panells informatius, quatre papereres de fusta i 10 taules de fusta per a posar a la disposició dels visitants berenadors en la ruta de la desembocadura.

“Tenim un autèntic tresor natural al costat de casa i és necessari que les administracions treballem en la seua conservació i difusió perquè els qui encara no el coneguen sàpien que som afortunats de tindre un espai com aquest: el Millars és perfecte per a fer esport, ‘desconnectar’ de la rutina i conéixer la fauna i la flora que ací conviu”, segons l’alcaldessa.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *