Sábado, 8 de agosto, 2020  |  
Almassora acull el proper dissabte i divendres les III Jornades d’Estudis per afavorir el patrimoni Almassora acull el proper dissabte i divendres les III Jornades d’Estudis per afavorir el patrimoni

- 14 septiembre, 2019 -

La regidora de l'àrea ha detallat les claus del cicle titulat ‘Toponímia, patrimoni i territori’, que reuniran a la localitat experts nacionals Almassora acull el proper dissabte i divendres les III Jornades d’Estudis per afavorir el patrimoni

La regidora de l’àrea, Carmina Martinavarro, ha detallat les claus del cicle titulat ‘Toponímia, patrimoni i territori’, que reuniran a la localitat experts nacionals

Castellón Información

Les III Jornades d’Estudis d’Almassora convertiran divendres que ve i dissabte a la localitat en seu nacional de la toponímia com a nexe d’unió del patrimoni i el territori. La regidora de l’àrea, Carmina Martinavarro, ha detallat les claus del cicle, titulat ‘Toponímia, patrimoni i territori’, que reuniran a Almassora a experts nacionals, representants de la Universitat de València i la Acadèmia Valenciana de la Llengua. 

Carmina Martinavarro, ha presentat el cicle al costat de l’arqueòleg i director del Museu del Torrelló, Gerardo Clausell, i el coordinador de les jornades i membre de Cefire Castelló, Javier Soriano.

La inscripció a les jornades, obertes a experts i públic en general, és gratuïta a través d’aquest enllaç. L’alumnat de l’UJI convalidarà l’assistència per crèdits en inscripcio.uji.es. Les persones participants combinaran les ponències programades en Caixalmassora amb una eixides pel nucli urbà i l’horta.

“Abordarem els noms de carrers, rius, barrancs, expressions del terme municipal… i com aquests ens han format com a societat, ens han portat a ser el que som i el que serem”, ha ressaltat l’edil de Patrimoni.

Per això, la localitat ha comptat en el disseny del programa amb veïns experts en la matèria com Jesús Bernat i Ferran Guardiola. A més a més, s’ha convidat a catedràtics de reconegut prestigi com el professor emèrit de la Universitat de València, Emili Casanova, que abordarà ‘La toponímia valenciana com a font de la història de la llengua’ en la seua conferència del dissabte a les 13:00 hores.

Les jornades arrancaran el divendres a les 17.30 hores amb la inauguració oficial i la ponència ‘Toponímia i geografia a Almassora’ a càrrec de Vicenç Rosselló i Verger (UV).

Després d’un descans de mitja hora, Maite Mollà, de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, impartirà a des de les 19.30 hores la xarrada ‘El projecte de recuperació de la toponímia tradicional valenciana, amb especial referència a les comarques de la Plana’.

El dissabte arribarà el torn de Cèsar Mateu, al capdavant del Servei de Dinamització Lingüística d’Almassora, que abordarà ‘La nova toponímia urbana d’Almassora’, i els professors locals Jesús Bernat i Ferran Guardiola, amb la ‘Toponímia rural d’Almassora’.

Després del recés del menjar, les jornades arribaran a la seua fi amb una eixida de camp entre les 17:00 i les 20:00 hores per a la ‘Volta toponímica pel terme i nucli urbà d’Almassora’. Bernat i Guardiola mostraran ‘in situ’ als participants els conceptes apresos durant els dos dies de ponències.

El coordinador del cicle ha destacat que és “una ocasió única perquè veïns, alumnat de l’UJI i professorat puguen conéixer de primera mà el gran potencial cultural i educatiu que té la toponímia ja que Almassora tindrà el privilegi immens de tindre ací als principals experts de la Comunitat i d’Espanya”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *