Lunes, 6 de julio, 2020  |  
Serveis Socials d’Almassora telefona a 239 majors per a oferir suport emocional i garantir el seu benestar Serveis Socials d’Almassora telefona a 239 majors per a oferir suport emocional i garantir el seu benestar

- 28 marzo, 2020 -

El 87% de la población consultada té suport familiar mentre que en el 13% dels casos no té ajuda ni xarxa social Serveis Socials d’Almassora telefona a 239 majors per a oferir suport emocional i garantir el seu benestar

El 87% de la población consultada té suport familiar mentre que en el 13% dels casos no té ajuda ni xarxa social

Castellón Información

Els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora han telefonat a 239 persones majors de 65 anys per a vetlar pel seu benestar, oferir-los suport emocional i saber si tenen cobertes necessitats primàries essencials, així com si reben atenció per part dels seus familiars.

Segons les dades del departament, en aquests contactes han detectat que a gran escala el 87% rep un bon suport familiar mentre que en el 13% dels casos existeix falta de suport familiar i xarxa social. A més, en aquests contactes telefònics “es percep angoixa vital i incertesa davant la situació actual, nostàlgia pels sers estimats i soledat subjectiva”.

En aquest sentit, els Serveis Socials incideixen en què aquesta situació es dóna especialment en persones majors en la franja d’edat entre els 75 i 80 anys, motivada per l’aïllament social al qual s’han vist relegades”. Aquest fet ha motivat que el departament haja oferit una atenció telefònica “més minuciosa” a persones majors octogenàries per la seua fragilitat biopsicosocial.

Del total de crides realitzades, el 79,50% han sigut a dones i un 20,50% a homes. Per això, podem indicar que les situacions de soledat, vulnerabilitat i fragilitat social tenen major afectació en dones que en homes, la qual cosa coincideix amb les dades poblacionals demogràfiques d’Almassora.

La conclusió del departament apunta al fet que en les llars consultades existeix un bon compliment de les recomanacions sanitàries, donat la població major i els seus familiars solen ser coneixedors de les normes de prevenció. Existeix majoritàriament una bona implicació dels familiars en la cura dels seus majors, malgrat evitar el contacte físic. En aquest sentit, solen realitzar-los la compra, portar-los menjar cuinat, realitzar trucades telefòniques per a saber com es troben i atendre les seues demandes més bàsiques.

La regidora de Benestar Social d’Almassora, María José Tormo, ha felicitat la plantilla del seu departament “per totes les actuacions impulsades per a atendre la població més vulnerable”. En aquest cas, es tracta d’aplacar també la soledat dels qui es troben a casa sense suport familiar ni social.

El suport telefònic a més de 200 majors se suma a la gestió per a entregar aliments bàsics, la supervisió de tractaments farmacològics amb certa normalitat, l’atenció domiciliària en la pròpia llar d’aquelles persones que presenten situacions de falta d’autonomia, entre altres.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *